Категорії товарів
Що не можна додавати в мило з основи
Рейтинг:
Поділитися:

Що не можна додавати в мило з основи

В інтернеті опубліковано безліч рецептів мила з основи, багато з них хороші і цікаві, але є і такі, в яких допускаються помилки. Не всі інгредієнти, які корисні в природному своєму стані, однаково корисні в милі з основи. І колір з ароматом передають також не всі компоненти. Треба зауважити, що для компонентів мила з нуля будуть абсолютно інші вимоги. Додавши деякі інгредієнти, ви можете зіпсувати ваше мило.

 

В інтернеті опубліковано безліч рецептів мила з основи, багато хто з них хороші і цікаві, але є і такі, в яких допускаються помилки. Не всі інгредієнти, які корисні в природному своєму стані, однаково корисні в милі з основи. І колір з ароматом передають також не всі компоненти. Треба зауважити, що для компонентів мила з нуля будуть абсолютно інші вимоги. Додавши деякі інгредієнти, ви можете зіпсувати ваше мило.

 

А тепер докладніше про кожну з таких неправильних добавок.

  • Порошкоподібний ванілін НЕ додасть милу бажаний аромат, краще для цих цілей використовувати ароматизатори. Однак варто пам'ятати, що ваніль, додана в мило без спеціальних стабілізаторів, додасть милу через деякий час жовтуватий відтінок.
  • Зеленка і хлорофиллипт в натуральному вигляді мають гарний зелений колір, в милі ж вкрай швидко вицвітають і не дають насиченості.
  • Мелена кориця не дасть того аромату, але додасть милу скрабірующіе властивості, в будь-якому випадку необхідно використовувати отдушку або ефірну олію.
  • Розчинна або заварний кави в рідкому вигляді аромату не дасть, а може навпаки зіпсувати його. У мило з основи додайте трохи проваренного кави, гущі, підсильте аромат ароматом і ви отримаєте відмінне мило-скраб.
  • Червоне вино надає милу негарний сіро-зелений відтінок, може привести до цвілі в милі і неприємного запаху.
  • Пелюстки троянд через 2-3 тижні придбають зеленуватий відтінок. Як і інші сухоцвіти, наприклад, лаванда або ромашка, з часом можуть створювати навколо себе в милі коричневий або сіруватий ореол.
  • Марганцівка - неприпустима як компонент миловаріння і навіть небезпечна. Викликає на шкірі опіки і сухість.
  • Буряк в милі стає фіолетово-зеленої, бурою. Крім того, сік буряка в милі (як і сік, і пюре інших овочів і фруктів) призведе до цвілі. Таке мило зберігається менше тижня.
  • Молоко або вершки в мило з основи додавайте тільки у вигляді порошку. У рідкому вигляді молоко і вершки в милі з основи швидко скисає і призводять до цвілі.
  • Цедру лимона, апельсина, лайма, гейпфрута додавати в мило слід тільки в добре висушеному вигляді, інакше вона швидко запліснявіє.
  • Шоколад і какао можна додавати в мило з основи, вони надають гарний коричневий колір, але через 1-2 тижні на милі з'явиться білястий наліт.

 

Це основні добавки в милі з основи, які не працюють або працюють не так, як хотілося б. Готуючись зробити мило за певним рецептом, вивчіть всі інгредієнти і їх дія в милі. Дані рекомендації, повторимося, актуальні саме для мила з основи.

Завантажити PDF Роздрукувати

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар