Категорії товарів
Головні принципи створення парфумів в домашніх умовах
Рейтинг:
Поділитися:

Головні принципи створення парфумів в домашніх умовах

Створити свій аромат, напевно, мріяла кожна дівчина. Ну або заощадити і зробити брендовий аромат будинку. А може ви прихильник всього натурального і не приймаєте хімію? Для всіх цих ситуацій є один вихід.  

Створити свій аромат, напевно, мріяла кожна дівчина. Ну або заощадити і зробити брендовий аромат будинку. А може ви прихильник всього натурального і не приймаєте хімію? Для всіх цих ситуацій є один вихід.  

Зробити парфуми вдома можна, причому цей процес не такий трудомісткий яким може здатися. У домашніх умовах ви можете зробити три типи парфумів, використовуючи або синтетичні ароматизатори, або ефірні олії:  

  1. Тверді парфуми з ефірними оліями 
  2. Рідкі парфуми на спиртовій основі з ароматами 
  3. Рідку ароматичну олію, ароматизовану ефірними оліями   

Що стосується запашки парфумів - ви можете скласти його самостійно, підбираючи ноти, вибираючи переважаючі. Такі парфуми ви можете робити як на базі ефірнихолій, так і на базі моно-запашок. Також ви можете вибрати аналог брендових парфумів, існує великий асортимент синтетичних ароматизаторів, чий аромат практично повністю дублює оригінал. Можете подивитися їх тут: парфумерні композиції.  

 

Як самостійно скласти композицію парфумів?  

Схема складання композиція проста, але сам процес кілька трудомісткий. Ви вибираєте, які ноти хотіли б відчути в своїй композиції, хоча б приблизно. Візьміть спочатку більшу різноманітність запашок, щоб можна було прибрати ті, які не сподобались. 
Щоб вибрати ноти, для початку трохи вивчіть сполучуваність запашок, які аромати будуть йти в якісь ноти. Про це ми розповімо в наступній статті.  

 

Вам знадобиться:  

  • Набір ефірних олій або моно-запашок (не готових композицій) 
  • Смужки тестери (їх можна вирізати з цупкого паперу, тонкого картону) 
  • піпетки 
  • Простий олівець (не беріть кулькову ручку, запах чорнила буде перебивати аромат)   

 

Як створити ароматичну композицію?  

  1. Відразу розпишіть всі аромати, які ви будете використовувати, по нотах (наприклад: Верхні: м'ята, лаванда, мандарин; середні: жасмин, кориця, іланг-іланг; Базові: ветивер, сандал, пачулі).
  2. Далі нанесіть по краплі кожного запашки з середніх нот на окрему смужку. Смужки підпишіть олівцем.
  3. Середні або серцеві ноти створюють аромат таким, яким ви його запам'ятаєте. Тут можете поєднувати кілька олій / запашок, наприклад жасмин і іланг-іланг.
  4. Тепер вийдіть з приміщення, в якому створюєте аромат, на 5 хвилин, понюхайте кавові зерна щоб аромати не змішувалися.
  5. Тепер виберіть базові ноти таким же чином, як і перший раз. Нанесіть аромати на смужки, підпишіть їх олівцем. Ці ноти залишаться з вами надовго, саме вони відповідають за тривалість запашки і розкриваються останніми.
  6. І знову повторіть попередні дії,останніми вибирають верхні ноти. Аромати цих нот розкриваються першими, тримаються близько 15 хвилин. 
  7. Щоб зрозуміти, як аромати будуть поєднуватися, беріть тест-смужки з запахами в одну руку. Помахайте ними перед носом - так ви зрозумієте, як окремі аромати будуть звучати разом. 
  8. Перед змішуванням олій або запашок візьміть всі вибрані аромати на тестових смужках і понюхайте отриману композицію.
  9. Не тримайте смужки занадто близько до носа, тримайте їх на відстані до 20 см.
  10. Змішуючи олії у флаконі для композиції, відразу додавайте піпеткою середні ноти, потім базові і в кінці верхні.
  11. Всі поєднання запашок записуйте у себе в блокноті щоб надалі легше було вибирати композицію. 
  12. Пропорції нот в ароматі: класична пропорція в ароматах 3 до 2 до 1. Де 3 частини верхніх нот, 2 частини серцевих і одна частина нижніх.    

 

Залежно від того, скільки ароматичних речовин додано в парфум, виділяють кілька типів:  

  • У парфумах - від 15 до 20% ароматичних речовин 
  • У парфумерної воді - від 7 до 15% 
  • У туалетній воді - від 4 до 7% 
  • У одеколон - від 2 до 5%   

 

Від останніх пропорцій залежить стійкість запашки. 
Про технологію створення парфумів різних видів ми розповідали в попередніх статтях, ви можете знайти їх в нашому блозі. Там ми говорили і про тверді парфуми, про ароматичні олії і про парфуми на спиртовій основі. 
Всі парфуми необхідно вистоювати в холодильнику щоб аромат встиг утворитися.  

 

Плюси і мінуси парфумів, зроблених своїми руками  

  • З мінусів можна виділити, безумовно, трудомісткість в підборі ароматичної композиції, якщо ви не берете вже створену. Ароматичні олії не можна наносити на одяг і волосся, так як вони забруднять їх. Необхідно враховувати те, що деякі ефірні олії є алергенами. Парфуми необхідно настоювати від 1 до 2 тижнів. Парфуми на ефірних оліїх краще не використовувати вагітним. 
  • Тепер поговоримо про плюси. Ви можете отримати унікальний аромат, зроблений своїми руками. Вартість створення парфумів нижча, ніж брендові аналоги. Ви можете зробити абсолютно натуральний і екологічний склад і будете впевнені, що продукція не тестувалася на тваринах.

 

Завантажити PDF Роздрукувати

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар