Грейпфрутове мило з основи

05.04.2020
Грейпфрутове мило з основи

Грейпфрутове мило з основи

Грейпфрут - це соковитий, кисло-гіркий, корисний фрукт. Аромат цього фрукта пробуджує, заряджає позитивом, наповнює енергією.

Грейпфрутове мило з основи

Грейпфрут - це соковитий, кисло-гіркий, корисний фрукт. Аромат цього фрукта пробуджує, заряджає позитивом, наповнює енергією. Щоб порадувати любителів екзотичного фрукта, запропоную рецепт мила з англійської основи, яка включатиме в себе сушену цедру і ефірне масло грейпфрута.

Знаєте, настільки корисно ефірне масло цитрусового фрукта, що має трохи терпкий сонячний аромат? А прославляється дане ефірне масло своїми антиоксидантними, антисептичними, антицелюлітними властивостями, оскільки стимулює циркуляцію крові, а обмін речовин прискорюється.

Тепер перейдемо до теми мила. Сьогодні будемо готувати шматочки з основи англійського виробника, а саме з основи Goats Milk. Це база, яка містить в своєму складі натуральне незбиране козяче молоко. Вона дуже приємна у використанні. Навіть просто розплавивши і заліти в улюблену форму, вийде прекрасний гігієнічний засіб.

Приготуємо в прямокутних формах з ієрогліфами, щоб кожна порція була зі здоровим глуздом і добрим побажанням.

Готове мило має ніжний, ненав'язливий аромат, а цедра буде добре отшелушивать вашу шкіру.

Що потрібно для приготування:

  • 200 грам Англійської білої основи з вмістом козячого молока;
  • 12 крапель ефірного масла грейпфрута;
  • пару щіпок подрібнених сушених кірочок грейпфрута;
  • пластикові форми з ієрогліфами;
  • ваги кухонні;
  • пластикова ємність для плавлення мильної маси;
  • дерев'яна паличка для розмішування;
  • спирт в пляшці з розпилювачем.
Грейпфрутове мило з основи

Процес приготування:

  • 1.

    Беремо мильну основу і ріжемо на дрібні кубики. Так основа плавиться швидше.

  • 2.

    Перекласти в пластикову ємність і розплавити основу в мікрохвильовій печі. Але не доводячи до кипіння, так як втрачаються всі властивості.

  • 3.

    Додаємо ефірне масло і цедру, добре все перемішуючи. Завдяки цедрі грейпфрута вийде ніжний жовтий колір мила.

  • 4.

    Обробивши форму спиртом, не поспішаючи вливаємо основу в форму.

  • 5.

    Поверхню так само бризкаємо спиртом, прибираючи пухирі, які утворюються.

  • 6.

    Чекаємо охолодження годину і дбайливо дістаємо на дошку наше мило, акуратно видавлюючи з формочки.

  • 7.

    Коли мило підсохне, можна упакувати і декорувати стрічками, бирками, наклейками. Головне все від душі, тоді роботи будуть ексклюзивом.