Лавандова насолода мило з нуля

20.09.2019
Лавандова насолода мило з нуля

Лавандова насолода мило з нуля

Мило для тих, кому необхідно розслабитися. Воно буде містити ефірне масло лаванди і сухоцвіти лаванди. Відмінний рецепт для початківців.

"Лавандова насолода "мило" з нуля "

Мило для тих, кому необхідно розслабитися. Воно буде містити ефірне масло лаванди і сухоцвіти лаванди. Відмінний рецепт для початківців. Моє перше мило зварене "з нуля" складається з натуральних олій: оливкової, пальмової та кокосової. По відчуттю дуже приємне і дає кремовий ефект.

 

Що потрібно для приготування:

  1. оливкова олія - ​​133 грами;
  2. пальмова олія - ​​133 грами;
  3. кокосове масло - 74 грама;
  4. луг (NaOH) - 47 грам;
  5. вода охолоджена - 112 грам;
  6. ефірне масло лаванди - 30 крапель;
  7. пігмент фіолетовий - 10 крапель;
  8. сухі квіти лаванди - 0,5 чайної ложки;
  9. спирт з розпилювачем;
  10. посуд глибока для приготування маси - 2 штуки;
  11. ложка і виделка;
  12. силіконова форма Куб на 500 грам;
  13. блендер занурюється;
  14. ваги кухонні;
  15. захисні окуляри;
  16. рукавички;
  17. респіратор;
  18. фартух;
  19. ніж і стусло для нарізки мила.
Лавандова насолода мило з нуля

Процес приготування:

  • 1.

    Приготувати себе до роботи, одягнути весь захист: окуляри, респіратор, фартух, рукавички.

  • 2.

    У крижану воду тонкою цівкою насипом луг, одночасно акуратно помішуючи. Вона буде нагріватися.

  • 3.

    Залишаємо остигати до температури 36-38 градусів.

  • 4.

    Далі працюємо з маслами. Змішуємо масла, попередньо тверді розігріти.

  • 5.

    Через відрізок часу, коли луг буде потрібної температури, вливаємо в олії.

  • 6.

    Блендером починаємо змішувати до стану сліду (коли краплі залишають слід).

  • 7.

    У цей момент додаємо ефірне масло і добре вимішуємо.

  • 8.

    Отриману масу розділимо на дві частини і в одну додамо фіолетовий пігмент, добре перемішавши.

  • 9.

    Форму обробляємо спиртом.

  • 10.

    Викладаємо ложкою фіолетову масу, а за нею і світлу.

  • 11.

    За допомогою вилки зробимо візерунки на поверхні і посипаємо сухою лавандою.

  • 12.

    Обробити спиртом поверхню мила і накрити харчовою плівкою.

  • 13.

    Загорнути в тепле покривало і поставити на батарею, духовку або інше тепле місце для того, щоб мило пройшло стадію гелю.

  • 14.

    Через добу дістати мило з форми і акуратно порізати його на рівні порції.

  • 15.

    Залишимо в сухому місці для дозрівання мила тижні на 2-3.