Мило з основи "Огіркова свіжість"

20.10.2020
Мило з основи "Огіркова свіжість"

Мило з основи "Огіркова свіжість"

Чим добре літо? Звичайно ж, різноманітністю фруктів і овочів. Безліч вітамінів можна їсти кожен день. Але не забуваємо доглядати за собою з зовнішньої сторони - за своєю шкірою. Сьогодні поговоримо про таке просте і повсякденному овочі як огірок.

Чим добре літо? Звичайно ж, різноманітністю фруктів і овочів. Безліч вітамінів можна їсти кожен день. Але не забуваємо доглядати за собою з зовнішньої сторони - за своєю шкірою. Сьогодні поговоримо про таке просте і повсякденному овочі як огірок.

Зелений, яскравий, соковитий, хрусткий і омріяний багатьма огірочок. Свіжий овоч, та ще, якщо вирощений на своїй грядці, самий ароматний і смачний. Він в більшій частині складається з води, але ця огіркова вода дуже корисна для організму. Адже в ній безліч вітамінів і мінералів, клітковина м'яко впливає на кишечник. Овоч цей корисний і низькокалорійний.

До чого ж він до косметичних засобів? Не просто так ви бачите його в оcнове кремів, тоніків, скрабів, лосьйонів. Пробували напевно протирати обличчя огірком або робити маски з його кашки? Ефект мені відразу помітний, так як шкіра стає свіжою і добре тонізувати. Якщо є дрібні зморшки, то і вони йому під силу. Огірок - це завжди доступний косметолог у вас на кухні.

Наприклад, після маски з огірка шкіра насичується вітамінами групи В, що допомагає виробляти колаген (білок, що відповідає за міцність шкіри) і усуває дрібні прищі.

Тепер перейдемо до мильної темі, так як сьогодні приготуємо мило з чудо основи і додамо огірковий сік. Основа для мила не проста у нас, а чарівна. Це база англійського виробника Crystal CCA з маслом моркви, насіння огірка і листя алое вера. Вона чудова для мильного творчості. Має злегка жовтий і прозорий колір. Виберіть пігмент, аромат і фантазуйте. А в результаті вийде корисне Милко, тому що в цій основі вже міститися поживні речовини. Після такого продукту шкіра буде себе почувати м'якою і зволоженою. Легкий аромат "Огіркова свіжість" ненав'язливий, м'який, приємний.

Що потрібно для приготування:

  • основа англійська з маслами моркви, насіння огірка, листя алое - 500 грам;
  • діоксид титану (додають білий колір) - 5 крапель;
  • зелений пігмент "Авокадо" - 4 краплі;
  • аромат "Огіркова свіжість" - 20 крапель;
  • огірок свіжий;
  • сито;
  • марля;
  • терка;
  • ніж і дошка;
  • посуд для плавлення основи на водяній бані (каструля, турка чи маленька каструлька);
  • склянки одноразові і ложка для перемішування інгредієнтів;
  • спирт в пляшечці з розпилювачем;
  • силіконова форма "Куб";
  • ваги кухонні;
  • рукавички гумові.
Мило з основи "Огіркова свіжість"

Процес приготування:

  • 1.

    Беремо каструлю побільше, набираємо воду і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

  • 2.

    Приготуємо сік огірка. Натерти на тертці дрібної огірочок і перекласти на марлю, а потім видавити в склянку сік.

  • 3.

    Далі ріжемо основу на кубики. Так вона швидше розтопиться.

  • 4.

    Відразу відріжемо від основного шматка 150 грам, це буде біла частина, а решта зелена.

  • 5.

    Кладемо в турку 350 грам порізаної на кубики основу і ставимо на водяну баню плавити (вогонь мінімальний зробити).

  • 6.

     Розплавлену масу переливаємо в склянку і додаємо отдушку, зелений пігмент, сік огірка, ретельно перемішуючи.

  • 7.

    Силіконову форму опрацюємо спиртом.

  • 8.

    Зелену масу тонкою цівкою виливаємо в форму.

  • 9.

    Тепер розплавимо меншу частину основи на водяній бані.

  • 10.

    Переливаємо в стакан і додаємо діоксид титану, отдушку, добре помішуючи.

  • 11.

    Нехай біла маса трохи охолоне, а зелена в формі візьметься щільною скоринкою.

  • 12.

    Коли утворюється корочка на зеленій масі, розриваємо її і вливаємо тонкою цівкою білу.

  • 13.

    Так вийдуть в розрізі красиві візерунки, як розводи.

  • 14.

    Поверхню бризкаємо спиртом, видаляючи бульбашки.

  • 15.

     Ми залишаємо на три години остигати в сухому місці.

  • 16.

     Коли застигне наше мило, викладаємо на дошку і ріжемо на рівні частини шириною 1-1,5 сантиметра. За вагою шматочок вийде +/- 100 грам.

  • 17.

    Можна на цьому етапі проштампувати милко.

  • 18.

    Залишимо просихати на добу.

  • 19.

    Далі можна упакувати в пакетики або крафтовий папір і зав'язати стрічкою, рафією, шнуром. Фантазія розгуляється по повній програмі.