Мило натуральне з спіруліна

08.06.2021
Мило натуральне з спіруліна

Мило натуральне з спіруліна

Що таке Спирулина і з чим її їдять? Так її їдять як харчову добавку, так як вона багата на мікроелементи, вітаміни і амінокислоти. Спіруліна - це вид водоростей, що росте біля озер, який має насичений колір зеленого або бірюзового відтінку.

Що таке Спирулина і з чим її їдять? Так її їдять як харчову добавку, так як вона багата на мікроелементи, вітаміни і амінокислоти. Спіруліна - це вид водоростей, що росте біля озер, який має насичений колір зеленого або бірюзового відтінку. Вперше її помітили в 40-х роках ХХ ст. в Африці. Африканські племена робили з водоростей сушені коржі і їли їх. Водорості збирали недалеко від озера Чад. Трохи пізніше дослідники з'ясували, що це водорості спіруліни. А в науці її вже знали давно. Ще було помічено, що люди цього племені відрізнялися відмінним здоров'ям і довгожительством. Коли була доведена харчова цінність спіруліни, її почали вирощувати масштабно. Пізніше сушені водорості стали додавати і в косметику.

Цей найкорисніший рослина має настільки унікальний склад, що застосовувати в косметології його просто потрібно, так як має омолоджуючі і антиоксидантні властивості. Додають її в маски для обличчя, в скраби, маски для волосся, обгортання для тіла, креми і мило. Наприклад, після маски для волосся з спіруліна ваша шевелюра засяє, знайде силу і красу.

А побалувавши своє тіло обгортанням, шкіра придбає оксамитовий вигляд і здоровий колір. Так само додавши в мило спіруліну ефект буде приємним хоч і менш виражений, так як мило це продукт, який змивається.

Мило - цей той продукт знайомий кожному з глибокого дитинства. Розмаїття в мильному виробництві в ті часи не було. Але за то зараз можна творити і насолоджуватися 100% натуральним продуктом. Чим ми і займемося в цей раз. У складі будуть природні масла і натуральна спіруліна, яка нам буде служити ще і пігментом, надаючи густий зелений колір. Тільки таке натуральне, добре зварене мило надає шкірі м'якість без ефекту стягнутості. А все тому, що не містить хімічних речовин.

Знаєте, в дитинстві я обожнювала експериментувати із засобами для волосся на основі масел і трав. Готувала відвари, робила маски і фарбувала натуральними фарбами (ромашка, хна). Результат був прекрасний. Тому у мене і зараз така любов до натуральної косметики. А якщо її готуєш самостійно, то впевнений в складі повністю.

Що потрібно для приготування:

Всі компоненти для приготування мила холодним способом:

1. Кокосове масло рафінована - 75 грам;

2. масло оливи - 135 грами;

3. пальмоядровое масло - 135 грама;

4. крижана вода - 124 грами;

5. каустична сода (луг NaOH) - 48 грам;

6. ефірне масло м'яти - 20 крапель;

7. протерта спіруліна - 5 грам;

8. сушена цедра апельсина - 2 грами;

9. пластикові ємності для масел - 2 штуки;

10. ємність для інгредієнтів - 4 штуки;

11. ложка і дерев'яні палички для помішуючи;

12. спирт до 70% з розпилювачем;

13. силіконова форма для мила під нарізку на 0,5 кг;

14. ваги електронні, для зважування готових брусків мила;

15. блендер з функцією занурення;

16. маленьке сито;

17. захисні інструменти, а саме: маска, рукавички, захисний одяг, окуляри для захисту очей;

18. дошка і стусло для нарізки Батче мила.

Мило натуральне з спіруліна

Процес приготування:

  • 1.

    ∙ В першу чергу ми повинні захистити себе, а значить надіти маску, рукавички, фартух, окуляри. Луг дуже їдкий компонент і потрапивши на шкіру можна отримати опік. А вдихаючи її випаровування, обпалити слизову. Тому правила техніки безпеки дотримуємося для свого ж блага.

  • 2.

    ∙ Відкриваємо вікно або працюємо на свіжому повітрі. Робочу поверхню застилає папером або плівкою. Поверхня також може пошкодиться каустичною содою.

  • 3.

    ∙ І так приступаємо. Всі інгредієнти підготовлені і зважені.

  • 4.

    ∙ Беремо дуже холодну воду і в неї маленькими порціями всипаємо луг. Луг нагріває воду до стану гарячої.

  • 5.

    ∙ Ми залишаємо луг в прохолодне місце, щоб дати їй охолонути до потрібної температури і періодично помішувати.

  • 6.

    ∙ Тим часом зважені кокосове, оливкова і масло пальмоядровое поєднуємо і плавимо, утворюючи однорідну масляну суміш.

  • 7.

    ∙ Тепер їм потрібно дати охолонути до температури 36-40 градусів.

  • 8.

    ∙ Коли луг і масла будуть приблизно однієї температури, починаємо поєднувати.

  • 9.

    ∙ Через сито починаємо вливати лужний розчин в олії.

  • 10.

    ∙ Беремо блендер і збиваємо нашу суміш до стану сліду. Маса стане світлою і густий, як сметана.

  • 11.

    ∙ На даному етапі додамо ефірне масло і вже перемішуємо ложкою добавим эфирное масло и уже перемешиваем ложкой.

  • 12.

    ∙ Розділимо масу на дві порції.

  • 13.

    ∙ В першу додамо нашу спіруліну і добре вимішуємо. Вона надає такий зелений або оливковий колір.

  • 14.

    ∙Другу порцію залишаємо в природному її кольорі.

  • 15.

    ∙ Тепер беремо силіконову форму і ложкою викладаємо масу по черзі. Дійшовши до половини можна присипати сухою спіруліна, щоб утворилася така темна жилка в розрізі.

  • 16.

    ∙Виклавши іншу масу в форму, починаємо прикрашати нашу поверхню майбутнього мила.

  • 17.

    ∙ Робити візерунки можна лопаткою, виделкою, ложкою або дерев'яною паличкою.

  • 18.

    ∙ Сушеної цедрою і сухий спіруліна прикрасимо візерунки.

  • 19.

    ∙ Форму простукаєте для того, щоб вийшов зайве повітря з маси.

  • 20.

    ∙ Накриваємо мило пергаментом і утеплюємо рушником. Як варіант можна поставити в коробку.

  • 21.

    ∙ Щоб наш продукт вийшов, повинен пройти стадію гелю. Для цього потрібно перемістити в тепло. Батарея або ледь тепла духовка підійдуть.

  • 22.

    ∙ Через добу витягаємо мило з форми і даємо йому просохнути, так як воно буде ще сире на дотик.

  • 23.

    ∙ Надаємо краях мила доглянутий вигляд. Обрізаємо краю ножем або за допомогою Кромкорез.

  • 24.

    ∙Нарізах рівні шматочки за допомогою стусла. Відразу ж рекомендую і зважувати його.

  • 25.

    ∙ Маючи свій іменний штамп можна проштампувати на даному етапі.

  • 26.

    ∙ Тепер наше мило переміщаємо на три тижні в темне і сухе місце для дозрівання. За цей час воно підсушиться і пройде всі реакції, щоб потім ми отримали продукт якісний і натуральний.

  • 27.

    ∙ Останнім етапом буде упаковка кожного шматочка. До такого милу підійде крафтового упаковка у вигляді коробок, пакетів і натуральних шнурів.