Категорії товарів
Натуральне мило з ефірною олією сосни
Рейтинг:
Поділитися:

Натуральне мило з ефірною олією сосни

Ефірна олія сосни має свіжий аромат і такі властивості: підвищує захисні сили організму, покращує кровообіг, має ранозагоювальний ефект.

Період новорічної метушні почався і святковий настрій приходить з кожним днем. Аромат ялинки, мандарин і шоколаду витає в повітрі і природно хочеться зробити мило на дану тематику. Розповім про приготування мила з нуля за перевіреним мною рецептом, але додамо масло сосни щоб надати тонкощі всієї цієї метушні. Ефірна олія сосни має свіжий аромат і такі властивості: підвищує захисні сили організму, покращує кровообіг, має ранозагоювальний ефект. Приготування такого мила справа копітка, але якість продукту того варто.

Що потрібно для приготування:

  1. кокосове масло - 74 грама;
  2. оливкова олія - ​​133 грами;
  3. пальмова олія - ​​133 грами;
  4. луг (NaOH) - 47 грам;
  5. вода холодна (можна з льодом) - 121 грам;
  6. 30 крапель ефірного масла сосни сибірської;
  7. гранули жожоба зелені (для прикраси);
  8. зелений пігмент "Авокадо" - 10 крапель;
  9. спирт з розпилювачем;
  10. ємність для приготування маси - 2 штуки;
  11. ложка і виделка;
  12. форма силіконова "Куб";
  13. блендер;
  14. сито;
  15. ваги кухонні;
  16. термометр;
  17. захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  18. ніж, стусло, штамп для мила.
Натуральне мило з ефірною олією сосни

Процес приготування:

  • 1.

    Одягаємо обов'язково рукавички, окуляри, респіратор, фартух для безпечного процесу приготування.

  • 2.

    У холодну воду тонкою цівкою насипаємо луг.

  • 3.

    Добре перемішати і відставити в сторону. Вона буде нагрівати воду. Важливо луг висипати в воду, а не навпаки.

  • 4.

    Поки луг холоне до температури 36-40 градусів приступимо до мастил.

  • 5.

    Тверді олії розплавимо в мікрохвильовій печі і змішаємо з рідкими.

  • 6.

    Тепер потрібно дочекатися однакової температури. Різниця температури між лугом і маслами може бути в 5 градусів.

  • 7.

    Дочекавшись певної температури, можна вливати воду з лугом в олії через сито.

  • 8.

    Збиваємо до стану сліду за допомогою блендера.

  • 9.

    На цьому етапі додамо ефірне масло і розділимо масу на дві частини.

  • 10.

    В одну з порцій додамо зелений пігмент і добре вимішаємо.

  • 11.

    Форму опрацюємо спиртом і викладаємо масу ложкою.

  • 12.

    За нею викладаємо білу масу.

  • 13.

    Дерев'яною паличкою трохи перемішаємо в формі.

  • 14.

    Посипаємо гранулами жожоба і виделкою робимо візерунки на поверхні.

  • 15.

    Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.

  • 16.

    Ставимо в тепло (біля батареї або духовки).

  • 17.

    Через годин 14 можна дістати різати на порції.

  • 18.

    Також у цьому етапі можна проштампувати мило вашим улюбленим або іменним штампом.

  • 19.

    Мило зріє в сухому місці тижні три, а після можна користуватися з насолодою.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
70.00
0,5
0,5
1
50.00
0,5
0,5
1
54.00
0,5
0,5
1
135.00
0,5
0,5
1
67.00
0,5
0,5
1
27.00
0,5
0,5
1
232.92

Коментарі
Viktor
Будь ласка, перевіряйте машинний переклад.
ЦИтата: "..Аромат їли.."
Виходить, що його їли або пили той аромат?
;) ;)
Виправте ;) ;)
Написати коментар