Натуральне мило з нуля "Щасливий кавун"

20.10.2020
Натуральне мило з нуля "Щасливий кавун"

Натуральне мило з нуля "Щасливий кавун"

Чим для вас пахне літо? З солодким ароматом кавуна асоціюється у мене закінчення теплого сезону. Хрусткі часточки соковитої ягоди надихнули створити це мило з нуля під нарізку. Створимо незвичайні мильні часточки на кавунову тематику і літній настрій в холодні вечори вам гарантовано. Такі дрібниці зігрівають душу.

Осінній прохолодне повітря вже чути вранці і ввечері, але так хочеться продовжити літо. Осінь по-своєму прекрасна, але про неї ми ще поговоримо. А поки хапаємо літо за хвіст! Чим для вас пахне літо? З солодким ароматом кавуна асоціюється у мене закінчення теплого сезону. Хрусткі часточки соковитої ягоди надихнули створити це мило з нуля під нарізку. Створимо незвичайні мильні часточки на кавунову тематику і літній настрій в холодні вечори вам гарантовано. Такі дрібниці зігрівають душу.

Для приготування беру перевірений рецепт за основу, але в пережір додам масло авокадо. Це дуже цінне масло для шкіри, тому розберемо його властивості докладніше. Як виглядає авокадо ми знаємо, а масло його має золотисто-зелений колір і ненав'язливий аромат горіха. Це масло добре зберігає пінисті властивості, якщо додати його в рецепт мила. Багато моножірнимі кислотами, які прекрасно вбираються шкірою, залишаючи її свіжою, омолодженій і з гарним кольором. Для старіючої шкіри масло авокадо просто знахідка, так як живить і зволожує, насичує вітамінами. Дуже рекомендую його додавати в дитяче мило, так як воно гіпоалергенні. Масло авокадо широко використовують в косметології. Для волосся воно не менш корисне, бо відновлює блиск, еластичність, шовковистість вашої шевелюри. У масажних оліях так само часто ми його зустрінемо і збагачені його цінними властивостями. Перейдемо ближче до теми приготування нашого натурального мила. І тут важливо чітко слідувати рецептом.

Що потрібно для приготування:

Інгредієнти для мила з виходом в 1 кілограм:

  • кокосове масло - 148 грам;
  • оливкова олія - 266 грам;
  • пальмова олія - 266 грам;
  • масло авокадо (пережір) - 20 грам;
  • луг (NaOH) - 94 грама;
  • вода очищена холодна (добре остудити в холодильнику) - 224 грама;
  • 30 крапель аромату "Щасливий Кавун";
  • мак - 1 чайна ложка;
  • 9. пігмент червоний і зелений - по 4-6 крапель;
  • спирт в пляшечці з розпилювачем;
  • ємність для приготування маси - 2 штуки;
  • ложка і виделка;
  • форма силіконова прямокутна;
  • форма дерев'яна на кілограм мила;
  • блендер, занурює;
  • ваги кухонні;
  • термометр;
  • захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  • штамп іменний або декоративний;
  • ніж і стусло для нарізки мила.
Натуральне мило з нуля "Щасливий кавун"

Процес приготування:

  • 1.

    Підготуємо робочий стіл, прибравши все зайве і приготувавши чітко тільки потрібні інгредієнти.

  • 2.

    Стіл застелити пергаментом або газетами, щоб випадкова крапля лугу не зіпсувала вам меблі.

  • 3.

    Одягнемо всю захист (фартух, окуляри, респіратор, фартух) для безпечного процесу приготування.

  • 4.

    Заздалегідь остудити воду або взяти з льодом.

  • 5.

    У холодну воду тонкою цівкою сипем луг, помішуючи. Вона буде нагрівати рідина !!! Важливо луг у воду або відвар, а не навпаки.

  • 6.

    Залишимо остигати до температури 36-40 градусів. Періодично перевіряючи термометром температуру.

  • 7.

    Тим часом розтопити тверді масла в мікрохвильовій печі і змішати з рідкими.

  • 8.

    Міряємо температуру лугу і масел, вона повинна бути приблизно однакова 36-40 градусів.

  • 9.

    Дочекавшись певної температури масла і луги, можна вливати луг в олії.

  • 10.

    Далі блендером збиваємо суміш і доводимо до стану сліду (маса буде як густа сметана і краплі залишати слід).

  • 11.

    Додаємо масло авокадо і вимішуємо ложкою.

  • 12.

    На цьому етапі додамо отдушку і перемішаємо.

  • 13.

    Форму вистилає пергаментним папером і опрацюємо спиртом.

  • 14.

    Масу розділимо на дві частини: більшу і меншу.

  • 15.

    У більшу частину додамо червоний пігмент і половину чайної ложки маку, добре перемішуючи.

  • 16.

    У меншу частину додамо зелений пігмент.

  • 17.

    Акуратно викладаємо зелену масу в форму. Це буде імітація скоринки кавуна.

  • 18.

    Далі викладемо рожеву масу і зверху сипем маком для прикраси.

  • 19.

    Виделкою або ложкою робимо візерунки на поверхні мила.

  • 20.

    Обробляємо поверхню спиртом.

  • 21.

    Щоб уникнути пустот в милі, потрібно простукати форму, піднімаючи її і опускаючи стукаючи.

  • 22.

    Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.

  • 23.

    Ставимо в тепло (біля батареї або біля духовки).

  • 24.

    Через годин 14-16 і більше можна дістати з форми. За цей час мило проходить стадію гелю (застигає).

  • 25.

    Поріжемо на порції за допомогою ножа і стусла.

  • 26.

    Кожен шматочок зважуємо і викладаємо на дошку.

  • 27.

    Можна на цьому етапі акуратно проштампувати шматочки. Так воно набуває завершеного вигляду.

  • 28.

    Залишаємо дозрівати на три тижні в сухому темному місці.