Огіркове мило з нуля холодним способом

16.07.2019
Огіркове мило з нуля холодним способом

Огіркове мило з нуля холодним способом

Огіркове мило може стати хітом сезону в літній період.

Огіркове мило може стати хітом сезону в літній період.

Гарний зелений колір соку в милі змінить свій колір, тому будемо використовувати пігмент і техніку похилих шарів, яка легко вдається навіть миловарам початківцям.

Пам'ятайте, для холодного способу підходять не всі аромати. Робіть попередній тест.

Що потрібно для приготування:

- кокосова олія 30% - 150 г;
- рицинова олія 5% - 25 г;
- оливкова олія 25% -125 г;
- пальмова олія 25% - 125 г;
- олія абрикосових кісточок 5% -25 г;
- олія мигдалю 10% - 50 г;
- вода 175 г;
- луг (натр їдкий NaOH) - 72 г;
- пігмент перламутровий зелений;
- пережир в 5% закладаємо в калькуляторі; 
- відсоток води 35%. 

 

Огіркове мило з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Заздалегідь готуємо сік огірка, він замінить нам воду. Обов'язково проціджуємо сік або «кашку» для очищення від вкраплень. 

  • 2.

    Зважуємо все тверді олії і топимо їх, додаємо до них рідкі.

  • 3.

    Відміряємо луг і всипаємо в огірковий сік. Дотримуємося техніку безпеки! Їдкий натр всипаємо поступово і постійно розмішуємо.

  • 4.

    Чекаємо однакової температури масел і лужного розчину (35-40 ° С). Змішуємо дві маси і доводимо блендером до негустого сліду.

  • 5.

    Розділяємо мильну масу на дві частини і в кожну з них додаємо пігмент. Кількість пігменту в одній частині має бути більша, ніж в іншій. Таким чином, одна частина буде пофарбована в більш інтенсивний колір, а друга в більш спокійний відтінок зеленого. Гарненько розмішуємо пігменти блендером. Перламутровий пігмент розчиняється добре, його можна попередньо не розчиняти в оліях або гліцерині.

  • 6.

    Ставимо форму під невеликим кутом, щоб утворився нахил. Далі викладаємо мильну масу з першої частини, потім зверху неї - з другої. Продовжуємо викладати по черзі всю мильну масу. Наше завдання чергувати відтінки.

  • 7.

    Потім поміщаємо мило на пару годин в холодильник (морозильну камеру), щоб уникнути «гелю». Після цього дістаємо його і залишаємо на 20-24 години.

  • 8.

    Дістаємо мило з форми і нарізаємо. Залишаємо визрівати на 5-6 тижнів.