Шовкове мило з нуля холодним способом

08.08.2019
Шовкове мило з нуля холодним способом

Шовкове мило з нуля холодним способом

Що може бути приємніше дотику шовку до шкіри, такого м'якого і ніжного? Напевно, тільки дотик ще більш тонкої і ніжної піни шовкового мила, звареного з нуля своїми руками. 

Що може бути приємніше дотику шовку до шкіри, такого м'якого і ніжного? Напевно, тільки дотик ще більш тонкої і ніжної піни шовкового мила, звареного з нуля своїми руками. 

Таке мило вариться за стандартною схемою, єдина відмінність - в лужний розчин додаються кокони шовкопряда або шовкові нитки. Луг швидко і добре розчиняє шовк, тому особливих проблем це не викликає. Відсоток введення шовку в мило від 0,5 до 5%. 

Шовкове мило має неповторні властивості по догляду за вашою шкірою. Його варто один раз спробувати і ви закохаєтесь в нього напевно.

 

Що потрібно для приготування:

  • Олія зародків пшениці 25% - 150г 
  • Кокосова олія 16,7% - 100г 
  • Пальмова олія 16,7% - 100г 
  • Ріпакова олія 16,7% - 100г 
  • Олія ши 16,7% - 100г 
  • Рицинова олія - 50г 
  • Вода - 198г 
  • Луг NaOH - 82,12г 
  • Кокони шовкопряда - 5 шт. 
  • Ароматизатор - шовк і орхідея - 15 мл 
Шовкове мило з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Щоб приготувати натуральне шовкове мило остудіть воду, потім в неї вводите невеликими партіями луг, поки вона повністю не розчиниться. 

  • 2.

    Поставте на водяну баню всі олії в одній ємності і доведіть до однорідної консистенції, перемішайте і дайте охолонути до 50-55 градусів Цельсія.  

  • 3.

    Після того, як всі кристали лугу розчинилися, покладіть в лужний розчин кокони шовкопряда, вони розчиняться досить швидко при температурі 65  градусів С.  

  • 4.

    Ретельно перемішайте лужний розчин з шовком. 

  • 5.

    При однаковій температурі близько 55 градусів введітеь в розчин олії.  

  • 6.

    Акуратно починайте перемішувати, потім збийте міксером. 

  • 7.

    Доведіть ваше шовкове мило до гарного сліду, введіть ароматизатор і барвник при необхідності. 

  • 8.

    Залиште застигати ваше мило на 2 доби. 

  • 9.

    Після повного застигання дістаньте мило, наріжте на шматочки і покладіть дозрівати на 1 місяць в провітрюваному місці.