Шоколадно-м'ятне мило з нуля холодним способом

08.08.2019
Шоколадно-м'ятне мило з нуля холодним способом

Шоколадно-м'ятне мило з нуля холодним способом

Поєднання шоколаду і м'яти в миловарінні, мабуть, можна назвати класичним. Крім того, що ці аромати неймовірно добре поєднуються один з одним, самі інгредієнти чарівно впливають на шкіру, освіжають і в той же час доглядають за нею. Щоб зберегти якомога більше корисних властивостей шоколаду, м'яти і олій, що входять до складу мила, ми будемо варити мило з м'ятою і шоколадом з нуля, вибираючи холодний спосіб. 

  

Поєднання шоколаду і м'яти в миловарінні, мабуть, можна назвати класичним. Крім того, що ці аромати неймовірно добре поєднуються один з одним, самі інгредієнти чарівно впливають на шкіру, освіжають і в той же час доглядають за нею. Щоб зберегти якомога більше корисних властивостей шоколаду, м'яти і олій, що входять до складу мила, ми будемо варити мило з м'ятою і шоколадом з нуля, вибираючи холодний спосіб. 

Мило буде зріти ще 3-4 тижні. 

У цьому милі закладений 7% пережир, за рахунок чого воно буде ніжно доглядати за вашою шкірою, а аромат дозволить насолодитися банними процедурами повністю. 

 

Що потрібно для приготування:

  • Оливкова олія 40% - 136г 
  • Масло какао нерафіноване 30% - 102г 
  • Олія кокоса 25% - 85г 
  • Олія рицинова 5% - 17г 
  • Луг - 46,79г 
  • Відвар м'яти (або очищена вода) - 112г 
  • ароматизатор шоколад 
  • ароматизатор м'ята  
  • какао порошок 
  • пігмент зелений 
  • пігмент коричневий 
Шоколадно-м'ятне мило з нуля холодним способом

Процес приготування:

  • 1.

    Для початку підготуйте всі інгредієнти, зваріть відвар, остудіть його в холодильнику, підготуйте захисний одяг, рукавички, респіратор, окуляри. 

  • 2.

    Щоб приготувати мило ручної роботи з м'ятою, заваріть крутий відвар м'яти, процідіть його ретельно і поставте охолоджуватися в холодильнику, а можна і в морозильній камері. 

  • 3.

    Всі олії складіть в одну ємність і на водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть їх, довівши до однорідного стану. 

  • 4.

    Поставте ємність з оліями остигати до 50-55 градусів С. 

  • 5.

    В охолоджений відвар м'яти невеликими порціями, дуже акуратно вводите луг, ретельно перемішайте, потім всипайте наступну порцію. 

  • 6.

    Коли весь луг буде в відварі м'яти, перемішайте, переконайтеся, що розчинилися всі кристали і залиште остигати до 50-55 градусів С. 

  • 7.

    При однаковій температурі (різниця може становити 3-5 градусів) в олії вводите лужний розчин і перемішайте за допомогою блендера, доводячи до легкого сліду. 

  • 8.

    Далі розділіть мильну масу на три частини. Одну частину мила відлийте в окрему ємність, а дві частини залиште в основній. 

  • 9.

    У меншу частину мила додайте розчинений попередньо в олії зелений пігмент і ароматизатор м'яти, все ретельно перемішайте. 

  • 10.

    У більшу частину мила додайте какао порошок, коричневий пігмент і ароматизатор шоколад, також все перемішайте щоб отримати однорідну масу. 

  • 11.

    У форму вилийте половину коричневої мильної маси, потім за допомогою ложки викладіть на неї зелену масу, зверху знову викладіть коричневу. 

  • 12.

    Далі за допомогою дроту у формі літери П зробіть свірли в милі. 

  • 13.

    Прикрасьте верх ложкою і залиште застигати на 2-3 дня. 

  • 14.

    Після того, як мило застигне, виймайте його з форми і нарізайте на бруски.