Категорії товарів
Все про ефірну олію кориці
Рейтинг:
Поділитися:

Все про ефірну олію кориці

Батьківщина кориці - Індія, Шрі-Ланка. Там м'яку кору знімають з висушених пагонів, потім піддають подрібнення, замочують у воді. Після цього в хід йде парова дистиляція.

Батьківщина кориці - Індія, Шрі-Ланка. Там м'яку кору знімають з висушених пагонів, потім піддають подрібнення, замочують у воді. Після цього в хід йде парова дистиляція.

Отримана олія жовто-золотистого кольору в ході окислення набуває темний колір і по консистенції стає схожим на смолу. Коричну олію можна отримати з кори або листя. Олію з кори використовують у харчовій промисловості. Вона містить камфенон, лімонен, ліналоол, цімалол і близько 70% коричного альдегіду.

Застосування ефірної олії кориці

Олія з кори рослини викликає апетит. Вона поєднується з випічкою, різними напоями, з м'ясом і рибою.

Крім кулінарії дана корична олія поширена в фармакології і стоматологічній сфері.

А олія з листя, в основному, використовується для косметичних потреб. У ньому міститься сафрол, геранил, терпинеол, коричнева альдегід і близько 85-90% евгенолу. З неї роблять мило та інші миючі продукти і створюють аромати. Олія з листя має більш легким ароматом з нотами гвоздики і менше подразнює шкіру, ніж масло з кори.

Властивості олії кориці

Корична олія має в складі антиоксидантні і дубильні речовини. Вони забезпечують олії хороші протизапальні властивості.

Його використовують для очищення шкіри, харчування. Кориця «розганяє» кров, посилює кровообіг, підвищує тонус і пружність шкіри, особливо часто використовується в боротьбі з целюлітом.

Вона покращує колір обличчя, прибирає блідість.

Добре бореться з випадінням волосся, живить його і зміцнює.

Для домашнього використання досить всього 2-3 краплі.

Олія концентрована. Відсоток введення в косметичні засоби рідко перевищує 1%.

 

Кориця в миловарінні

У миловарінні з олією кориці роблять «зимові» і антицелюлітні сорти мила. Ця олія «низькою» летючості, досить важке, тому можна обмежитися 2% введення.

Корична олія може дати сильну алергічну реакцію, викликати подразнення і пошкодження шкіри. Дотримуйтесь норму введення в засоби і обов'язково робіть алерготести.

 

Ефірну олію кориці не можна використовувати вагітним і годуючим, людям з високим артеріальним тиском, нервовими захворюваннями, епілепсією.

 

Поєднання олії кориці

Кориця поєднується: апельсин, гвоздика, грейпфрут, мускатний горіх, ялівець, чайне дерево, шавлія, евкаліпт, сосна, розмарин.

Ароматичні композиції з корицею:

  1. грейпфрут 3к + рожеве дерево 2к + кориця 1к
  2. кориця 2к + апельсин 3к
  3. гвоздика 1к + апельсин 5к + кориця 2к + пачулі 1
Завантажити PDF Роздрукувати

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар