Категорії товарів
Все про косметичні кислоти
Рейтинг:
Поділитися:

Все про косметичні кислоти

Косметичні кислоти - це активні речовини, використовувані для ефективного відновлення клітин шкірного покриву. Вони допомагають ретельно відлущити мертві клітини, очистити шкіру і посилити процес регенерації.

Косметичні кислоти - це активні речовини, використовувані для ефективного відновлення клітин шкірного покриву. Вони допомагають ретельно відлущити мертві клітини, очистити шкіру і посилити процес регенерації.

Одне з головних дій косметичних кислот - ослаблення зв'язку між «лусочками» омертвілої шкіри на її поверхні. Кислоти - альтернатива хімічному пілінгу. Їх легко можна використовувати в домашніх умовах. З ними можна робити косметику ручної роботи.

Не обмежено віковими рамками.

Вони підходять для догляду за підлітковою шкірою, щоб зменшити кількість прищів, і для старіючої шкіри, щоб омолодити її.

Ефект від використання косметичних кислот значний. За допомогою кислот шкіра очищується, отримує зволоження і пом'якшення. Певні кислоти відбілюють і вирівнюють тон обличчя. Інші діють, як антисептики, застосовуються в якості протигрибкових препаратів.

Про одну з кислот, напевно, чули всі. Це гіалуронова кислота широкого діапазону дії. Її виділяють серед всіх. Існування сучасної косметичної сфери, як і грамотний щоденний догляд за шкірою, неможливо уявити без неї.

Косметичні кислоти умовно ділять на кілька видів:

  • AHA кислоти (альфа і фруктові) - водорозчинні кислоти, підтримують баланс вологи в шкірі, утримують вологу, стимулюють створення колагенових волокон. Працюють на поверхні, ефективні для ущільнених ділянок, боротьби з вуграми, пігментами. Добре доглядають за сухою і старіючої шкірою. Сюди відносять молочну, гліколеву кислоту, лимонну, винну, яблучну та ін.
  • BHA кислоти - жиророзчинні кислоти (саліцилова), проникають через шар підшкірного сала, очищають пори, добре відлущують і допомагають проникненню інших речовин в шкіру. Крім саліцилової кислоти, до цієї групи належить азелаїнова і фітинова.

 

Безпека використання кислот безпосередньо пов'язана з підвищенням чутливості шкіри. Кислоти роблять шкіру вкрай вразливою до сонячних променів. З цієї причини їх використання рекомендовано лише при низькій сонячній активності. Їх не застосовують навесні і влітку, коли ультрафіолетовий вплив найбільш сильний.

Правильний вибір кислот залежить від бажаних цілей застосування. Завжди докладно вивчайте властивості конкретної кислоти, враховуйте свій вік і тип шкіри.

Завантажити PDF Роздрукувати

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар