Категорії товарів

Рецепт прозорого мила з кокосовою олією

Рецепт прозорого мила з кокосовою олією

Рано чи пізно всі майстри з миловаріння приходять до того, що хочуть зварити незвичайне, красиве прозоре мило, але на жаль, тільки здогадуються як прийти до такого результату. Крім свого незвичайного зовнішнього вигляду, прозоре мило дає більш ніжну піну і виражений аромат, що робить його неоціненним подарунком до будь-якого свята. Також таке мило або його шматочки можна використовувати як декор до своїх звичайних творінь. Наприклад, викласти прозору аплікацію або навіть об'ємний малюнок. 

Щоб домогтися прозорого ефекту необхідно буде придбати гліцерин і кілька інших корисних інгредієнтів для створення в домашніх умовах гарного мила. У даній статті ви зможете ознайомитися з простим рецептом прозорого мила, дізнатися необхідні інгредієнти і вивчити сам рецепт приготування. 

 

Рецепт прозорого мила з кокосовою олією

Всі інгредієнти беруться в розрахунок на 100г! 

Складові: 

  • гліцерин 100г
  • луг 20г
  • свинячий жир 15г
  • кокосова олія 80г
  • рицинова олія 55г

 

Процес миловаріння: 

  1. Перед початком приготування мила в домашніх умовах переконайтеся, що ви працюєте за всіма правилами техніки безпеки (захисні окуляри, рукавички, халат);
  2. Підготуйте всі інгредієнти, відміряйте необхідну вам кількість кожного з них і захопіть звичайні необхідні інструменти з миловаріння (термометр, формочки, ваги і т.д.); 
  3. Змішайте тверді олії і розтопіть в мікрохвильовій печі або ж на водяній бані;
  4. Поки будуть топитися олії, візьміть холодну водичку і поступово додайте в неї луг; 
  5. Пам’ятайте, що температура олії і води з лугом повинна бути приблизно однаковою (допускається різниця в 3-8 градусів C);  
  6. Після досягнення необхідної температури двох рідин, змішайте їх в одну масу (луг і олії) і працюйте з міксером до утворення сліду; 
  7. Готову масу відправте на водяну баню приблизно на 2 години, постійно помішуючи майбутнє мило; 
  8. По закінченню 2 годин (не знімайте з водяної бані!), додайте гліцерин і помішуйте ще хвилин 40; 
  9. Поступово наша суміш почне набувати прозорість; 
  10. Якщо в процесі варіння буде утворюватися пінка - окропити її спиртом і перемішайте, пінка пропаде; 
  11. Ну і найприємніший крок - розливайте вже прозору масу по формах і залишайте остигати до повного затвердіння; 

 

Обов’язково зберігайте при кімнатній температурі, в холодильнику маса помутніє і втратить колишню прозорість! 

Бажаємо вам приємного і продуктивного миловаріння!

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари