Категорії товарів

Sharomix 702 (аналог Euxyl K 703, Optiphen ND, Rokonsal ND) консервант

Артикул: 4340-3368
Рейтинг:
Артикул: 4340-3368
14.00 грн
шт
Артикул: 4340-3368
Способи доставки
  • Самовивіз
    БЕЗКОШТОВНО
  • Кур'єром по Києву
    0-60грн
Безкоштовна доставка від 900 грн
  • Нова Пошта
    от 30грн
  • Інші транспортні служби
    от 25грн
(Укрпошта, Делівері, Автолюкс и др.)

INCI: Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Phenoxyethanol, Aqua.

Аналоги: Euxyl K 703, Optiphen ND, Rokonsal ND

Склад: 2-феноксиетанол (73,8%), бензойна кислота (12,1%), дегідрооцтова кислота (7,2%), вода (6,9%)

Зовнішній вигляд і органолептичні властивості: в'язка рідина жовтого кольору з легким характерним запахом.

Щільність: 1,122 мг / мл

Розчинність: вода, спирти, част. в оліях.

Клас: консервант широкого спектру дії.

Рекомендоване дозування: 0,5-1,35%

Оптимум ефективності при рН до 5.5

Термочутливість: не пiддавати тривалому нагріванню понад 80С, оптимально вводити в засiб при температурі нижче 40С.

Сфера застосування: змиваєма та незмиваєма косметика.

Зберігати: щільно закритим без доступу світла при температурі не вище 25С.

Виробництво: Ізраїль (Sharon Laboratories)

Комбінований консервант Шаромікс 702 має безпечний та ефективний характер дії завдяки синергiчнiй суміші

  • феноксиетанолу
  • бензойної кислоти
  • дегідроцтової кислоти.

Феноксиетанол за своєю хімічною природою є ароматичним спиртом або ж простим гліколевим ефіром фенолу. Це безбарвна масляниста рідина зі слабким запахом троянди та густиною, близькою до питомої ваги води, з температурою кипіння 247 °С.

Структурно схожий на інший відомий консервант і запашну речовину - фенілетиловий спирт. Обидва спирти природним чином присутні в ефірних оліях рослин (Геранієві, Розоцвiтнi), а також у складі деяких ягід та в листi зеленого чаю. Феноксиетанол выробляють синтетичним шляхом, оскільки природні джерела містять надто мала кількість ефіру.

Розчинність у воді при 20 °С становить 26 г / кг (2,6%), в оліях та емолентах в середньому 2-2,5%. Такі властивості дозволяють феноксиетанолу захищати як водну, так і жирову фазу косметичного виробу; навіть при максимальному процентi введення консервант повністю розчиняється у носії. При цьому він є хорошим розчинником для інших консервуючих речовин.

Феноксиетанол працює головним чином проти грамнегативних бактерій (значущі представники кишкової групи) шляхом дезорганізації клітинної стінки мікроорганізму, змінюючи її проникність. Проти грампозитивних бактерій ефект бiльш слабкий, і майже не працює проти цвілі.

Максимальна активність у феноксиетанолу проявляється при рН 5.0. Феноксиетанол інактивується у присутності етоксильованих сполук, включаючи полісорбати, що слід враховувати при формулюванні засобів, особливо з піномиючої групи. У малих кількостях може сам створювати сприятливе середовище для розмноження бактерій.

Маючи невелику летючість, феноксиетанол створює захисну подушку над поверхнею виробу, тому його використання є актуальним для консервації емульсій в баночках, куди можуть занурювати пальці або нестерильні предмети.

Профіль безпеки феноксиетанолу вивчався ще з 50 років минулого століття: він не має сенсибілізуючого, фото- і генотоксичного ефектів, в рекомендованих дозах не викликає роздратування та визнаний повністю безпечним. У рідкісних випадках можливий дерматит або загострення екземи у осіб з даним захворюванням.

Іноді може викликати відчуття пощипування та легкого печіння, які швидко проходять. Щоб уникнути дискомфорту вiд феноксиетанолу, краще не застосовувати консерванти на його основi у виробах, де можливий контакт зі слизовими оболонками. Також існують деякі обмеження при застосуванні у косметиці для дітей раннього віку (не слiд використовувати для зони підгузників).

Кислоти у складі Шаромікса 702 компенсують слабку протигрибкову дію феноксиетанолу.

Обидві кислоти обмежено розчиняються у воді, працюючи у діапазоні рН від 2,5 до 5 для бензойної та 3-5,5 для дегідрооцтової.

У природі бензойна кислота міститься у стиглих ягодах брусниці (до 0,2%), у ягодах журавлини (до 0,06%), у складі смоли дерев роду Styrax - близько 20% в чистому вигляді і 40% у формі ароматичних ефірів.

Бензойна кислота головним чином активна проти дріжджів та цвілевих грибів.

Дегідрооцтова кислота - малотоксична речовина синтетичного походження з широкою антибактеріальною і фунгіцидною активністю. Для кращої роботи дегідрооцтової кислоти можна застосовувати антиоксидант.

Використання двох кислот замість якої-небудь однієї розширює функціональні можливості Шароміксу 702.

Області застосування:

  • незмиваєма косметика для тіла і обличчя (крім зони повiк) - лосьйони, маски, креми, сироватки;
  • змиваєма косметика по догляду за шкірою та волоссям (при відсутності в рецептурах етоксильованих ПАР, включаючи полісорбати). Слід враховувати, що в рідких миючих засобах цей консервант може викликати зниження в'язкості системи. Добре підходить для масок, кондиціонерів, скрабів.
  • засоби у баночнiй упаковці, з наявністю вільного повітряного простору над поверхнею вмiсту;
  • сонцезахисна косметика;
  • вологі серветки.

Застереження.

Не використовувати для консервації декоративної косметики, а також у засобах по догляду за порожниною рота, інтимною зоною.

Слабо ефективний для консервації протеїнових гідролізатів та засобів, що містять велику кількість білку.

Переваги Шаромікса 702: 

- рідка суміш для зручного введення;

- захищає як водну, так і жирову фазу;

- безпечний консервант, визнаний у всьому світі;

- проявляє бактеріостатичну та бактерицидну дію, пригнічує ріст та розмноження дріжджів та цвілі.

Світлана
А як щодо Cosgard?
він дорожчий і ніби більш натуральніший і нового покоління
Елена Букшань
Лучший из всех тех что довелось попробовать)))
Михаил Прудников
лучший, на мой взгляд, консервант. Абсолютно без запаха и цвета. Предпочитаю только Шаромикс.
Татьяна Осипчук
Пока что не подводил, косметика с ним хранится у меня при комнатной температуре по полгода уже. Никаких побочных эффектов типа раздражения кожи и прочего не обнаружено. Экономный - всего 1% ввода.
Ирина
Косметика с этим консервантом может храниться не в холодильнике? Если да, то какой срок хранения и температурный режим.
Федоряк Екатерина
Растворим и в воде и в жирах. Хороший консервант. Я пока не заметила отличия от эуксила. Жаль, что нет дозировки в 100-200 грамм... :-( Очень быстро заканчивается у меня. В бутылочках на 30 грамм на самом деле 22,5 грамма.
Даша
В чем растворяется?
Написати відгук

Похожие товары

Хлоргексидину біглюконат 20%

Хлоргексидину біглюконат 20%

36.00 грн

Цитрат натрію, фарм.

Цитрат натрію, фарм.

12.00 грн

Phenoxyethanol PG  (Феноксіетанол PG)

Phenoxyethanol PG (Феноксіетанол PG)

18.00 грн

Пропілпарабен (Propylparaben)

Пропілпарабен (Propylparaben)

7.00 грн

Euxyl PE9010 (Еуксил, Феноксіетанол)

Euxyl PE9010 (Еуксил, Феноксіетанол)

19.00 грн

Sepicide HB

Sepicide HB

31.00 грн

Рекомендовані товари