Категорії товарів
Дитячий ромашковий крем
Рейтинг:
Поділитися:

Дитячий ромашковий крем

Для дітей косметика завжди особлива, так як  шкіра у дітей ще не така як у нас. Вона ніжніша, схильна до сухості і попрілості. У дитячі крему з мас-маркету додають занадто багато шкідливих інгредієнтів, а тому ми пропонуємо приготувати крем самостійно. У ньому будуть тільки олії, гідролат та інші активні речовини рослинного походження. 

Для дітей косметика завжди особлива, так як  шкіра у дітей ще не така як у нас. Вона ніжніша, схильна до сухості і попрілості. У дитячі крему з мас-маркету додають занадто багато шкідливих інгредієнтів, а тому ми пропонуємо приготувати крем самостійно. У ньому будуть тільки олії, гідролат та інші активні речовини рослинного походження.    

У підсумку ви отримуєте відмінний пом'якшує і загоює дитячий крем. 

Для посилення ефекту можете додати до 5-7 крапель ефірного олії чайного дерева. Ця олія також поліпшить аромат. 

Однак ефірна олія - це завжди можлива алергія і якщо у дитини шкіра особливо чутлива, то її краще не використовувати. 

Консервант обраний щадний, з «зеленого» списку, однак ті, хто не любить консерванти в дитячій косметиці, можуть його проігнорувати. У той же час такий крем   без консерванту, навіть створений в ідеальних стерильних умовах, буде зберігатися близько місяця і лише в холодильнику. Консервант продовжить життя крему до 3-4 місяців. Пам'ятайте, часто бактерії і грибки в зіпсованій косметиці небезпечніші для шкіри, ніж легкі консерванти.

Що потрібно для приготування:

  • 64г гідролата ромашки  
  • 7г олії ши  
  • 12г ромашкового масляного екстракту  
  • 6г масляного екстракту календули   
  • 5г рослинного емульгатора   Olivem  
  • 3г Д-пантенол  
  • 1г вітамінного комплексу А, Е, F  
  • 1г Sharomix EG10
Дитячий ромашковий крем

Процес приготування:

  • 1.

    Поділяємо для себе всі компоненти на 3 категорії: жирна фаза, водна фаза і активи / консерванти. 

  • 2.

    Водну фазу, гідролат, нагрійте на водяній бані до температури 55-60градусів Цельсія. 

  • 3.

    Паралельно змішайте в окремій ємності олію ши, два екстракту і Олівем і поставте на водяну баню нагріватися. Нагрівайте і акуратно перемішуйте, поки всі інгредієнти не розтопляться. 

  • 4.

    Коли обидві рідини досягли однакової температури, починайте змішувати. У гідролат акуратно, тонкою цівкою, вливайте жирну фазу. І одночасно постійно перемішуйте за допомогою міні-міксера. Крем поступово буде починати густіти. 

  • 5.

    Через 1-2 хвилини змішування відкладіть міксер і продовжуйте змішування виделкою. Це допоможе уникнути появи зайвих бульбашок, які в свою чергу сприяють розвитку бактерій. 

  • 6.

    Введіть д-пантенол, вітаміни і консервант Sharomix EG10 в останню чергу.

  • 7.

    Ретельно вимішайте крем і перекладіть в ємність для зберігання.    

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
71.00
0,5
0,5
1
44.00
0,5
0,5
1
46.00
0,5
0,5
1
55.00
0,5
0,5
1
61.00
0,5
0,5
1
98.00
0,5
0,5
1
63.00
0,5
0,5
1
23.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар