Категорії товарів

Олія насіння Чорної Смородини рафінована

Артикул: 1803-2141
Бренд:
Украина
Рейтинг:
Артикул: 1803-2141
18.00 грн
шт
Бренд:
Украина
Артикул: 1803-2141
Способи доставки
  • Самовивіз
    БЕЗКОШТОВНО
  • Кур'єром по Києву
    0-60грн
Безкоштовна доставка від 900 грн
  • Нова Пошта
    от 30грн
  • Інші транспортні служби
    от 25грн
(Укрпошта, Делівері, Автолюкс и др.)

Олія насіння чорної смородини

Зовнішній вигляд: однорідна прозора рідина
Щільність: 919 г / см3
ГЛБ: 7
Йодне число: 173-182
Спосіб отримання і вигляд: рафінована, холодний віджим
Виробництво: Україна

Жирно-кислотний склад: лінолева 40-50%, олеїнова 10-12%, пальмітинова 6-10%, ліноленова 21-35% (альфа-ліноленова 10-16%, гамма-ліноленова 11-18%), стеаринова ок. 2%

Крім цього містить фітостероли (головним чином бета-ситостерол), гамма-, альфа-токоферол, каротиноїди, рідкісні жирні кислоти: стеарідонова (С18: 4), дігомолінолева (С22: 2), ейкозенова(С20: 1).

Олія насіння чорної смородини - цінна дієтична і косметична олія, що містить незамінні для організму речовини, омега-3 жирні кислоти (далі ЖК), а також омега-6: лінолеву і рідкісну гамма-ліноленову ЖК в значних кількостях, поряд з оліями бораго, примули вечірньої, шипшини, конопель.

Назви лінолевої і ліноленової ЖК походять від грец. «Linon» - льон, з насіння якого були вперше виділені.

Отримуючи ці жирні кислоти ззовні, в т.ч. з їжею, організм людини і тварин синтезує речовини за типом паракрінних гормонів, які підтримують місцевий імунітет, беруть участь в запальних і захисних реакціях шкіри, а також забезпечують цілісність і пластичність дермального бар'єру.

Ці гормони ще називають «ейкозаноїдами» - від грец. слова «ейкоза» - двадцять, це молекули у вигляді ланцюжків з двадцяти і більше атомів вуглецю з декількома ненасиченими зв'язками; від кількості цих зв'язків залежить активність ейкозаноїдів.

Ейкозаноїди є медіаторами імунної системи, регулюють процеси кровообігу, розщеплення і синтезу жирів, тонус гладкої м'язової мускулатури внутрішніх органів, допомагають виводити токсини, одним словом, вносять значний вклад в обмін речовин і роботу організму в цілому.

Недолік, як і дисбаланс поліненасичених ЖК може привести до сухості і лущення шкіри, до надмірного зроговіння і акне, до поганого загоєння ран, випадання волосся, а на системному рівні - до різноманітних ефектів старіння (атеросклерозу, ожиріння, цукрового діабету, артеріальної гіпертензії), аутоімунних захворювань.

В косметології олію насіння чорної смородини застосовують:

  • для підтримки нормальної зволоженості шкіри та її еластичності;
  • як анти-ейдж добавка для усунення сухості шкіри, розгладження зморшок і відновлення епідермісу;
  • як протизапальний і протисвербіжний актив при екземі, нейродерміті, атопічний дерматит;
  • в якості себорегулюючої добавки при вугровій хвороби і акне, гіперкератозі шкіри;
  • при випаданні волосся у чоловіків і жінок, обумовленому гормональними причинами;
  • в постпілінговий період, після травм і опіків для стимуляції регенерації;
  • в дитячій косметиці.

Олія насіння чорної смородини може бути ефективною харчовою добавкою в комплексі заходів для усунення передменструального синдрому у жінок (ПМС).

Дозування в косметичні засоби: 10-20%. У чистому вигляді не використовувати.

Через високий вміст ПНЖК в складі олії чорної смородини, які швидко окислюються під впливом ультрафіолету, краще її не використовувати в денних кремах і сонцезахисній косметиці, а також додавати антиоксиданти і стабілізуючі олії в рецептури.

В якості ефективного антиоксиданту можна використовувати СО2 екстракти розмарину або шавлії, в кількості 0,1% від загальної ваги олії.

Зберігати олію слід в холодильнику, без доступу світла і повітря. Не піддавати тривалому нагріванню.

 

 

  • Классификация Рафинированное
Поки немає відгуків
Написати відгук

Похожие товары

Олія Жожоба нерафінована

Олія Жожоба нерафінована

26.00 грн

Олія Персикових кісточок рафінована, косметична

Олія Персикових кісточок рафінована,...

19.00 грн

Олія Календули  (масляний екстракт)

Олія Календули (масляний екстракт)

23.00 грн

Олія Аргани (залізного дерева) нерафінована

Олія Аргани (залізного дерева) нерафінована

39.00 грн

Олія  Виноградних кісточок рафінована

Олія Виноградних кісточок рафінована

15.00 грн

Олія Таману нерафінована

Олія Таману нерафінована

71.00 грн

Рекомендовані товари