Категорії товарів
Мило з нуля «Таємничий ліс»
Рейтинг:
Поділитися:

Мило з нуля «Таємничий ліс»

Ліс, таємничий ліс. Що ви уявляєте відразу? У мене спливає картинка хвойного, прохолодного лісу зі свіжим ароматом, який хочеться вдихати нескінченно. Мрію жити біля хвойного лісу, адже це красиво, корисно і заряджає енергією. Різні види дерев наповнюють хвойний ліс. Це і сосни, і їли, і туї. А в поєднанні їх запахи створюють вологий, трохи пряний і освіжаючий аромат.

Ліс, таємничий ліс. Що ви уявляєте відразу? У мене спливає картинка хвойного, прохолодного лісу зі свіжим ароматом, який хочеться вдихати нескінченно. Мрію жити біля хвойного лісу, адже це красиво, корисно і заряджає енергією. Різні види дерев наповнюють хвойний ліс. Це і сосни, і їли, і туї. А в поєднанні їх запахи створюють вологий, трохи пряний і освіжаючий аромат. Тривалі прогулянки в лісі гарні, так як найчистіше повітря зі смолистим смаком прекрасно фільтрує наші легені, освіжає мозок і заряджає енергією.

До чого б це все писати? Справа в тому, що я на днях приготувала мило з нуля з маслом сосни і кедра. Воно вийшло приголомшливе. Аромат ось саме той, про який я писала. А саме мило ніжно піниться, приємне і натурально красиве. Ось поділюся з вами його секретами приготування. За основу брала рецепт мила з нуля перевірений, але додала ефірні масла кедра і сосни.

Масло кедра - це шикарне олію з властивості від усіх хвороб. Ми мало про нього чуємо, але насправді його застосовують і в кулінарії, і в ароматерапії, і в косметології. У всьому світі воно визнано одним з найкорисніших олій, так як має цілий ряд вітамінів, жирні кислоти і макроелементи. Видобувають його з шишок кедрового дерева. Дуже важлива якість масла, тоді і цілющі властивості будуть ефективними. Ми прагнемо бути здоровими кожен день доглядаючи за собою. Масло кедра відмінно підвищить імунітет. У косметології його додають в масажні масла, скраби, мило, шампуні. І завдяки цьому чутлива шкіра заспокоюється, знімаються роздратування. Шкіра, що в'яне розквітає і омолоджується.

Ще один важливий компонент в нашому милі - це масло сосни. Воно з того ж роду, що і кедрового, тому будуть чудово поєднуватися. Ефірна олія сосни добувають природно з дерева сосни. Вдихаючи його, ми фільтруємо легкі і дихати з ним на повні груди набагато простіше. В осінній період застосування його в ароматерапії буде дуже до речі, так як зміцнитися імунітет. У косметиці його додають в антисептичні, антибактеріальні, протизапальні засоби.

Аромат хвойного лісу в кожному шматочку. Спробуйте і будете задоволені на всі 100%.

Що потрібно для приготування:

Інгредієнти і інструменти для приготування нашого мила з нуля холодним способом:

1. масло кокоса - 74 грам;

2. оливкова олія - ​​133 грами;

3. пальмова олія - ​​133 грами;

4. вода охолоджена або з льодом - 121 грами;

5. луг (NaOH) - 47 грам;

6. 15 крапель ефірного масла сосни;

7. 15 крапель ефірного масла кедра;

8. зелений і оливковий пігменти - по 7 крапель;

9. ємності для приготування маси - 2 штуки;

10. склянки для інгредієнтів - 4 штуки;

11. ложка і виделка для помішуючи;

12. спирт медичний в пляшечці з розпилювачем;

13. силіконова форма для мила під нарізку (простої форми) на 500 грам;

14. ваги кухонні;

15. блендер занурює;

16. термометр;

17. рукавички, окуляри, фартух, респіратор для безпечної роботи;

18. ніж, стусло, дошка для нарізки готового мила.

Мило з нуля «Таємничий ліс»

Процес приготування:

  • 1.

    Для початку потрібно одягаємо захист: рукавички, окуляри, фартух, респіратор або маску. Працюючи з лугом потрібно бути дуже акуратним, так як вона може пошкодити шкіру або поверхню меблів.

  • 2.

    Поверхня, на якій будете готувати, краще застелити газетами або плівкою. У цій справі важлива педантичність і акуратність.

  • 3.

    Працюємо на балконі, вулиці або під відкритим вікном в добре провітрюваному кімнаті, щоб менше вдихати випари лугу і масел.

  • 4.

    Беремо відміряють раніше воду з льодом і в неї по чуть-чуть насипаємо луг ложкою. Будьте дуже обережні !!!

  • 5.

    Ретельно перемішуємо і залишаємо остигати до температури 36-46 градусів. (Луг нагріває рідину, тому знадобиться час для охолодження).

  • 6.

    Далі беремо відміряні масла. Кокосове і пальмову олії плавимо.

  • 7.

    Змішуємо масла в одній ємності. Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

  • 8.

    Коли масла і луг будуть майже однакової температури (допустима різниця до 10 градусів), починаємо з'єднувати.

  • 9.

    Луг вливаємо в олії (!) І що призводить блендером починаємо збивати до консистенції сметани., Отримання сліду.

  • 10.

    На цьому етапі додамо ефірні масла кедра і сосни. Ретельно перемішати ложкою.

  • 11.

    Розділимо масу на дві частини і в одну з частин додаємо пігменти, добре перемішуючи.

  • 12.

    Беремо силіконову формочку і обробляємо спиртом.

  • 13.

    Ложкою викладаємо по черзі світлу і зелену маси. - На поверхні паличкою або виделкою робимо візерунки.

  • 14.

    На поверхні паличкою або виделкою робимо візерунки.

  • 15.

    Накриваємо харчовою плівкою поверхню.

  • 16.

    Загорнемо в рушник і залишимо в теплі. У теплі мило пройде стадію гелю швидше.

  • 17.

    Через годин 12-18 (не раніше) дістаємо з форми і дамо йому просохнути.

  • 18.

    Розмістивши Батч мила в стусло, беремо ніж і ріжемо на рівні шматочки.

  • 19.

    Кожен шматочок зважимо. Він повинен бути приблизно 90-100 грам.

  • 20.

    На цьому етапі можна проштампувати кожен шматочок іменним або декоративним штампом.

  • 21.

    Викласти на дошку, милуючись красивими розводами в розрізі, заховати в сухе місце на 2-4 тижні для дозрівання. За цей час масла вступлять в реакцію з лугом і можна буде насолоджуватися м'якою пінкою мила.

  • 22.

    Після закінчення зазначеного часу Милко можна упакувати. До нашого варіанту підійде крафтового упаковка і мотузочок натуральна.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
70.00
0,5
0,5
1
50.00
0,5
0,5
1
54.00
0,5
0,5
1
69.00
0,5
0,5
1
67.00
0,5
0,5
1
132.00
0,5
0,5
1
232.92
0,5
0,5
1
254.00
0,5
0,5
1
130.00
0,5
0,5
1
12.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар