Категорії товарів

Рецепт соляного мила з нуля холодним способом - лаванда-бергамот

Рецепт соляного мила з нуля холодним способом - лаванда-бергамот

Ви вже напевно читали нашу попередню статтю про соляне мило з нуля і про те, які у нього чудові властивості. Нагадаємо, що його варто використовувати саме для жирної, проблемної або комбінованої шкіри, так як воно сильно сушить шкіру. Це мило добре відпирає одяг і ще у нього сила-силенна переваг, про які ми написали тут: «Все про соляному милі з нуля». А ще пам'ятайте - пахнути воно буде чарівно, довго і стійко, тому ми обрали для рецепту таке цікаве поєднання ароматів - лаванда і бергамот.

 

Рецепт соляного мила з нуля холодним способом

  • 613г (90%) рафінованої кокосової олії
  • 68г (10%) рафінованої олії ши
  • 102г лугу NaOH
  • 225г води очищеної
  • 340г дрібної морської солі
  • 14г лавандової ефірної олії
  • 7г ефірної олії бергамоту

 

Як приготувати соляне мило з нуля холодним способом

  1. Підготуйте всі інгредієнти, відміряйте олії, сіль і луг, підготуйте посуд для приготування мила і форми для розливання мильної маси. Далі готуйте мило, дотримуючись техніки безпеки.
  2. Олію кокоса і ши складіть в окрему ємність, розтопіть на водяній бані до однорідної маси.
  3. У ємність з льодом поставте стакан, в якому будете розводити луг, налийте в нього охолоджену попередньо воду і потроху додавайте луг, постійно перемішуючи.
  4. Коли луг повністю розчиниться, поставте рідину остигати.
  5. Доведіть олії і луг до однакової температури в 50-55градусів і приступайте до змішування.
  6. В олії влийте луг через ситечко щоб нерозчинені кристали не проникли в масу. Перемішайте лопаткою, а потім блендером доведіть масу до дуже тонкого сліду, ледь помітного.
  7. Тепер додайте ефірні олії в мильну масу і перемішайте лопаткою, не блендером.
  8. Далі порціями починайте всипати сіль, перемішайте і знову всипати невелику порцію. Під кінець ваше мило стане досить густим.
  9. Викладайте мило у форми і поставте в тепле місце для проходження стадії гелю. Мило обов'язково має її пройти, щоб в результаті не кришилося і не розсипалося. Періодично перевіряйте форми, вони повинні бути гарячими.
  10. Через годину можете дістати мило з форм і скласти визрівати до 4 тижнів. У перші тижні воно буде досить крихким, але потім з часом стане дуже твердим.

 

Приємного вам використання цього мила. Ви можете змінювати вихідну кількість олій і в принципі склад. Пам'ятайте про правила складання рецепта соляного мила. По калькулятору він може бути не збалансований, але мило вийде дуже незвичайним.

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари