Категорії товарів

Трилон Б (EDTA)

Артикул: 2656-1323
Бренд:
Китай
Рейтинг:
Артикул: 2656-1323
10.00 грн
шт
Бренд:
Китай
Артикул: 2656-1323
Способи доставки
  • Самовивіз
    БЕЗКОШТОВНО
  • Кур'єром по Києву
    0-60грн
Безкоштовна доставка від 900 грн
  • Нова Пошта
    от 30грн
  • Інші транспортні служби
    от 25грн
(Укрпошта, Делівері, Автолюкс и др.)

Трилон Б - це комплексоутворювач(комплексон - створює комплексні сполуки з багатьма елементами), консервант і стабілізатор емульсій.

  • Зовнішній вигляд: порошок (гранули або кристали), білого кольору, без запаху.
  • Країна виробник: Китай
  • Рівень рН: 4,5 (1% розчин), 4-5,5 (5% розчин)
  • Розчинність: вода, особливо добре в теплій , гарячої, луг. Слаборастворім в спирті.
  • Інші назви: 2-водна динатриевая сіль етилендіамінтетраоцтової кислоти, Disodium edta , Na2-ЕДТА, 2Na-ЕДТА, 2Na-EDTA, динатрієва сіль, комплексон- III .
  • Хімічна формула: C10H14O8N2Na2 • 2H2O

Трилону Б - динатрієва сіль етилендіамінтетраоцтової кислоти. Компанія BASF назвала компонент просто - « трилон б». Торговельне «ім'я» прижилося і міцно закріпилося за продуктом.

Довга і складна назва, етилендіамінтетраоцтової кислоти скорочується до « ЕДТА » (від англ. « Edta »). ЕДТА - це 4 х- óсновна карбонова кислота. Активно застосовується в косметичній сфері.

  • * Е385 - харчова добавка (кальцієво-натрієва сіль ЕДТА).
  • Консервант, стабілізатор в безалкогольних напоях, які містять аскорбінову кислоту і бензоат натрію;
  • Антиокислювач і стабілізатор в майонезі, маргарині;
  • Консервант у виробництві консервованих продуктів (риба, овочі, бобові, гриби, морепродукти);

Розберемося детальніше, що таке « трилон б». Його ще називають « ЕДТА натрію» (EDTA-Na2, ЕДТА-Na2).

Трилону Б замінює нерозчинні іони солей металів іонами натрію. Вони у водному середовищі розчинні. Така можливість вплинула на застосування трилону в самих різних сферах.

Динатрієва сіль ЕДТА використовується:

  • для чищення і промивання труб, котлів в тепломережах і котельних від залізоокисних відкладень;
  • для очищення радіатора в автомобілі (система охолодження промивається розчином Трилону Б , який руйнує накип);
  • для покриття металевих виробів міддю і для обробки мідних виробів;
  • для прояву фотографій і відбілюванні кольорових фотопаперів ( Трилон Б в жорсткій воді перешкоджають утворенню вапняних опадів, а ще вводиться в відбілюючий розчин);
  • для видалення корозії в реставраційних роботах;
  • для боротьби з наслідками отруєння важкими металами;
  • для створення миючих, відбілюючих засобів;
  • для виробництва каучуку та ін.

Цікаві факти. Трилон Б використовують у виноробстві. Як вони сумісні? Дуже просто. Він стабілізує ті вина, в яких кількість заліза, міді, цинку і алюмінію перевищено. Трилоном Б такі метали наводяться в стійку форму. А це означає, що вино не помутніє.

Косметичне використання Трилону Б

Косметичний продукт може зіпсуватися, якщо в його складі присутні компоненти чутливі до іонів металів. Такі активи разом з ними створюють з'єднання, які не розчиняються. Трилон Б будує стійкі комплекси і запобігає подібне.

Навіть мінімальний введення Трилону Б в косметичні засоби покращує їх властивості.

Він витримує високі температури (до 100⁰С). Миловари можуть не боятися температури лужного розчину.

Косметичні властивості Трилону Б

  • Збільшення терміну придатності

У ролі спів-консерванту Трилон Б захищає продукт від прогоркания , втрати кольору, передчасного псування компонентів. Косметичні засоби довше зберігаються, використовуються.

  • збереження прозорості

Справжня знахідка для очищувальних гелів, пінок. Трилон Б використовують найчастіше саме в незмивною «лінійці». Він зберігає прозорість засобів, запобігає можливому випадання в осад і розшарування продукту.

  • поліпшення піноутворення

Кондиіонуючі властивості мила з трилону Б значно покращаться, іони жорсткості впливають на піноутворення значно менше. Додатково мило збереже колір і термін зберігання. Це відноситься до всіх ПАВам .

  • пом'якшення води

Особливо добре працює в засобах для волосся. Трилон Б захищає волосся від поганого впливу жорсткої водопровідної води.

Косметичне застосування Трилону Б :

  • гель для душа
  • засоби для гоління
  • пінка для вмивання
  • шампунь для волосся
  • мило

Відсоток введення: 0,1-0,2%

  • 0,01-0,2% посилення роботи консервантів в кремах, лосьйонах;
  • 0,1% пом'якшення жорсткої води, збільшення терміну придатності в шампунях;
  • 0,2-0,5% проти прогоркания , втрати кольору;
  • 1,2-4% від небажаного прогоркания , для стабільності піни в милі.

Додається в водну фазу, перемішується до розчинення.

Коли виникає завдання купити Трилон Б можна зіткнутися з труднощами. В інтернеті існує кілька «видів» трилона , що збиває з пантелику:

  1. Трилон Б ( тетранатріевая сіль, тетрасодіум ЕДТА, EDTA-Na4)

C10H12N2O8Na4 * 4H2O

рН (1%) - 11.

  1. Трилон БД ( динатрієва сіль ЕДТА, EDTA-H2Na2)

C10H18N2Na2O10 * 2H2O

рН (5%) - 4-5

  1. Трилон БС (етилендіамінтетраоцтової кислоти, EDTA-H4).

C10H16O8N2

рН - 2,5.

Хімічна термінологія змішалася з «торговими» назвами продукту. Така плутанина пов'язана з уже відомою компанією «BASF» (дивіться нижче). Те, що «хімічно» називалося « Трилон Б » перейменували фактично на « Трилон БД».

На миловарню форумах цілі теми присвячуються різниці і розуміння « трилона ».

У магазинах для миловаріння і домашньої косметики продається, в основному, трилон «б» з рівнем pH 4-5. Такий трилон продають і під назвою « Трилону Б » і « Трилону БД». При цьому, у всіх сертифікатах на продукт його найменування буде вказано, як « Трилон Б ».

Щоб не заплутатися і купити потрібний трилон попросіть у продавця сертифікат. У ньому буде вказано хімічна назва (часто з формулою) продукту і ви легко визначите рівень pH .

У магазинах косметичних інгредієнтів Трилон з pH 11 зустрічається дуже рідко. Деякі інтернет ресурси радять миловар саме цей тип трилона . Дослідним шляхом доведено позитивний вплив на властивості мила звичайного Трилону Б з pH 4-5.

Зберігання: в сухому, прохолодному місці. Виключити матеріали з міді (її сплави), цинку, нікелю, алюмінію.  

Особливі вказівки: не вдихати. Може викликати подразнення шкіри, дихальних шляхів і слизових оболонок. У роботі з динатриевой сіллю завжди використовувати рукавички, респіратор і окуляри.

Поки немає відгуків
Написати відгук

Похожие товары

Sepitonic M4

Sepitonic M4

63.00 грн

Сік Алое Вера 10:1 концентрат

Сік Алое Вера 10:1 концентрат

38.00 грн

Папаїн

Папаїн

36.00 грн

Оксид цинку 99,9%

Оксид цинку 99,9%

12.00 грн

Алюмокалієві галуни (ч)

Алюмокалієві галуни (ч)

15.00 грн

Камфора синтетична

Камфора синтетична

28.00 грн

Рекомендовані товари