Категорії товарів

Гліцеринове мило

Гліцеринове мило

Гліцеринове мило ручної роботи цікаве тим, що при правильному приготуванні воно виходить прозорим і дуже красивим. Кілька слів про користь і шкоду такого мила. До плюсів, безумовно, відноситься краса мила, його високі зволожуючі властивості. Од нако одним з мінусів в є те, що гліцерин не натуральний синтетичний компонент. При тривалому використанні такого мила на обличчі з'являється тонка плівка, що в свою чергу призводить до закупорки пір. Однак для сухих ділянок шкіри гліцеринове мило просто незамінне. 

Домашнє мило з гліцерином можна приготувати як з основи, так і з нуля. Для досвідчених миловарів підійде рецепт мила з нуля, однак він більш складний, ніж звичайні, і має свої нюанси, які необхідно дотримуватися щоб домогтися прозорості. 

Якщо ви хочете зробити мило з основи з гліцерином, додайте замість базового олії в рецепт 1/3 або 1/2 столової ложки гліцерину. Цього буде достатньо для отримання зволожуючого і пом'якшувального ефекту. 

Якщо ви хочете отримати саме прозоре мило, використовуйте звичайний рецепт мила з основи, але замість білої використовуйте прозору . Додавайте харчові барвники, вони замутнено основу. 

 

Рецепт мила з гліцерином з нуля 

  • Гліцерин - 67,5г 
  • Пальмова олія - ​​150г 
  • Кокосове масло - 105г 
  • Кетамін - 100г 
  • Оливкова олія - ​​90г 
  • Стеаринова кислота - 25г 
  • Луг - 69,3г  
  • Вода - 144,2г 
  • Спирт - 157,5г 
  • Також вам знадобиться сироп - в 45г води розбавте 112,5г цукрової пудри.

 

Так як це мило досить складне, розраховуємо на те, що рецепт читають досвідчені миловари, а тому описувати детально стадію доведення до сліду не будемо.

  1. Відлийте 20г оливкової олії від загальної ваги, а інші олії розтопіть на водяній бані, далі при однаковій температурі влийте розведену попередньо луг і збийте блендером, довівши до сліду. Уважно розводите луг, щоб виконувати всі заходи безпеки.
  2. Далі доводимо масу до стадії гелю, поставивши ємність на водяну баню, тримаємо близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Зваріть сироп, повністю розчинивши цукор, розведіть стеарин в гліцерині.
  4. Після проходження гелю акуратно влийте ¾ всього обсягу спирту в каструлю з мильною масою і закрийте кришку на 5 хвилин. 
  5. Влийте цукровий сироп, потім влийте гліцерин і залишок спирту, добре перемішайте.
  6. Через 10 хвилин додайте пережир - 20г оливкової олії. З'явиться піна, яку ви збризкують спиртом до повного видалення. Зніміть мило з вогню.
  7. Через 3 хвилини перевірте мило. Якщо з'явилася пінка - знову збризніть спиртом.
  8. Заливайте мило в форму, попередньо окропивши і форму, і поверхню мила. 

Вплив цього м'якого мила з гліцерину, зробленого в домашніх умовах, обов'язково вам сподобається. До того ж воно так красиво виглядає.

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари