Категорії товарів

Натуральне мило «Кокосовий рай»

Натуральне мило «Кокосовий рай»

Натуральне мило «Кокосовий рай»

Мило «з нуля» більш натуральне ніж мило з основи і готується звичайно довше. Є два варіанти приготування мила «з нуля» - холодним способом і гарячим способом. Ми готуємо поки холодним способом, в якому мило дозріває близько одного місяця. У складі такого мила прекрасні масла і луг. Сьогодні приготуємо кокосове мило, яке буде м'яко пінитися і дарувати шкірі радість.

У приготуванні мила «з нуля» важливо дотримуватися техніки безпеки і точність інгредієнтів.

 

Інгредієнти для кокосового мила з виходом 1 кілограм:

  1. кокосове масло - 148 грама;
  2. оливкова олія - ​​266 грами;
  3. пальмова олія - ​​266 грами;
  4. луг (NaOH) - 94 грама;
  5. вода (можна з льодом) - 224 грама;
  6. 30 крапель аромату «Кокосовий рай»;
  7. сріблястий глиттер - ¼ чайної ложки;
  8. пів чайної ложки кокосового скрабу;
  9. діоксиду титану - 10 крапель;
  10. спирт з розпилювачем;
  11. ємність для приготування маси - 2 штуки;
  12. ложка і виделка;
  13. форма силіконова і дерев'яна на кілограм мила;
  14. блендер;
  15. ваги кухонні;
  16. термометр;
  17. захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  18. ніж і стусло.

Процес приготування мила:

  • Одягнемо всю захист (фартух, окуляри, респіратор, фартух) для безпечного процесу приготування.
  • У холодну воду тонкою цівкою сипем луг, помішуючи. Вона буде нагрівати воду. !!! Важливо луг у воду, а не навпаки.
  • Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.
  • Тим часом розтопити тверді масла в мікрохвильовій печі і змішаємо з рідкими.
  • Міряємо температуру лугу і масел, вона повинна бути приблизно однакова 36-40 градусів.
  • Дочекавшись певної температури, можна вливати воду з лугом в олії.
  • Блендером доводимо до стану сліду.
  • На цьому етапі додамо отдушку і розділимо масу на дві частини. В одну з порцій додамо ще діоксид титану. Форму опрацюємо спиртом і викладемо масу без білого пігменту. За нею викладаємо і білу масу. Виделкою робимо візерунки на поверхні мила. Посипаємо глітером і кокосовою стружкою. Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.
  • Ставимо в тепло (біля батареї або біля духовки).
  • Через годин 14 можна дістати і порізати на порції. Визрівати мило має в сухому місці тижні три.

 

Апетитні кокосові шматочки вийшли і залишилося почекати тижнів зо три дозрівання.

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари