Категорії товарів

Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

Все підпорядковано природі. І ми створюємо самі якісні продукти з натуральних складових. Природа завжди нас надихає і підказує яке наступне Милко зробити, щоб з ніжністю подбає про себе.

Вівсянка, міс! І відразу представляється ніжна текстура, натуральний колір і смачний аромат. Навіть якщо ви не любите вівсяні страви, то мило з відваром вівсянки вам сподобається однозначно. Воно має густу пінку і гладку текстуру. Вівсянка багата вітамінами, мікроелементами і мінералами. Надає шкірі доглянутий вигляд, залишаючи її сяючою, шовковистою і гладкою.

До складу нашого ладно звареного мила входять тільки рослинні масла: оливкова, кокосова, пальмова і мигдальне. Хочу зупинити увагу на мигдалевому маслі. Видобувають це масло з ядер мигдалю методом холодного пресування. За кольором світло-жовте і не має запаху. Є ефективним лікувальним і косметичним засобом за рахунок великої кількості корисних речовин. Для сухої шкіри це масло буде пом'якшувальною, поживним і омолоджуючий. Якщо є на тілі дрібні порізи або подряпини, то мигдальне масло постарається зняти запалення.

Розповім вам як можна його використовувати, знімаючи косметику з обличчя. Трохи зволоживши спонж, нанесіть пару крапель мигдалевої олії, а потім легкими рухами зніміть косметику. Вона витирається без особливих зусиль, а шкіра залишається вдячною.

Часто це масло додають в скраби для тіла. Наприклад, коли готую цукрові скраби, то додаю масла і мигдальне одне з частопріменяемих.

Ще один секретик про дбайливого догляду маслом розповім. Завжди хочеться мати густі брови і вії, тоді наносите мигдальне масло на ніч. Воно стимулює зростання волосинок і зупиняє їх випадання.

Масло мигдалю можна брати за масло-основу і робити антицелюлітний масаж в проблемних зонах. Вообщем застосувань у нього дуже багато, важливо застосовувати регулярно.

Сьогодні мигдальне масло буде в нашому рецепті натурального мила «Вівсяно-мигдалевого». Милко наше буде з ледве відчутним смачним, натуральним запахом. Без краплі барвників і пігментів. Тільки масла, луг, вівсяні пластівці і скраб мигдалевого горіха.

Хочеться приготувати великий Батч (на 1 кілограм) продукту, так як знаю, що буде користуватися попитом у любителів еко-продукції.

Інгредієнти для кокосового мила з виходом в 1 кілограм:

1. кокосове масло - 148 грама;

2. оливкова олія - 133 грами;

3. пальмова олія - 266 грами;

4. мигдальне масло - 133 грама;

5. луг (NaOH) - 94 грама;

6. відвар вівсянки холодний (добре остудити в холодильнику) - 224 грама;

7. 30 крапель аромату;

8. скраб мигдалевого горіха - 1 чайна ложка;

9. вівсяні пластівці - 1 чайна ложка;

10. спирт в пляшечці з розпилювачем;

11. ємність для приготування маси - 2 штуки;

12. ложка і виделка;

13. пергаментний папір;

14. форма дерев'яна на кілограм мила;

15. блендер що занурює;

16. ваги кухонні;

17. термометр;

18. захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;

19. ніж і стусло для нарізки мила.

Процес приготування мила з нуля холодним способом:

• Підготуємо стіл для роботи, прибравши все зайве і приготувавши чітко тільки потрібні інгредієнти.

•Стіл застелити пергаментом або газетами, щоб випадкова крапля лугу не зіпсувала вам меблі.

• Оденем весь захист (фартух, окуляри, респіратор, фартух) для безпечного процесу приготування.

• Заздалегідь заваримо пару ложок вівсянки в термосі. Нехай настоїться пару годиною, а пізніше можна процідити і охолодити в холодильнику.

•У холодний відвар тонкою цівкою сипем луг, помішуючи. Вона буде нагрівати рідина !!! Важливо луг у воду або відвар, а не навпаки.

• Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

• Тим часом розтопити тверді масла в мікрохвильовій печі і змішаємо з рідкими.

• Міряємо температуру лугу і масел, вона повинна бути приблизно однакова 36-40 градусів.

• Дочекавшись певної температури, можна вливати воду з лугом в олії.

• Блендером збиваємо і доводимо до стану сліду (маса буде як густа сметана).

• На цьому етапі додамо отдушку і перемішаємо вже ложкою.

• Форму вистелаем пергаментним папером і опрацюємо спиртом.

• Акуратно викладаємо половину нашої мильної маси в форму.

• Саму форму трохи підняти і Вигримав, щоб вийшли бульбашки з повітрям.

• Надаємо поверхні нерівності і посипаємо скрабом мигдалевого горіха.

• Далі викладаємо решту маси.

• Виделкою робимо візерунки на поверхні мила.

• Посипаємо вівсяними пластівцями і скрабом мигдалю.

• Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.

• Ставимо в тепло (біля батареї або біля духовки).

• Через годин 14 і більше можна дістати з форми. За цей час мило проходить стадію гелю (застигає).

• Поріжемо на порції за допомогою ножа і стусла.

• Кожен шматочок зважуємо і викладаємо на дошку.

• Ми залишаємо дозрівати на три тижні в сухому темному місці.

• визріли мило можна проштампувати своїм іменним або декоративним штампом. Так воно набуває завершеного вигляду.

Такі натуральні апетитні шматочки вийшли з коричневої прожилочки. А золотистий штамп шикарно виглядає на такому тлі.


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари