Категорії товарів
Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне
Рейтинг:
Поділитися:

Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

Все підпорядковано природі. І ми створюємо самі якісні продукти з натуральних складових. Природа завжди нас надихає і підказує яке наступне Милко зробити, щоб з ніжністю подбає про себе.

Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

 

Все підпорядковано природі. І ми створюємо самі якісні продукти з натуральних складових. Природа завжди нас надихає і підказує яке наступне Милко зробити, щоб з ніжністю подбає про себе.

Вівсянка, міс! І відразу представляється ніжна текстура, натуральний колір і смачний аромат. Навіть якщо ви не любите вівсяні страви, то мило з відваром вівсянки вам сподобається однозначно. Воно має густу пінку і гладку текстуру. Вівсянка багата вітамінами, мікроелементами і мінералами. Надає шкірі доглянутий вигляд, залишаючи її сяючою, шовковистою і гладкою.

До складу нашого ладно звареного мила входять тільки рослинні масла: оливкова, кокосова, пальмова і мигдальне. Хочу зупинити увагу на мигдалевому маслі. Видобувають це масло з ядер мигдалю методом холодного пресування. За кольором світло-жовте і не має запаху. Є ефективним лікувальним і косметичним засобом за рахунок великої кількості корисних речовин. Для сухої шкіри це масло буде пом'якшувальною, поживним і омолоджуючий. Якщо є на тілі дрібні порізи або подряпини, то мигдальне масло постарається зняти запалення.

Розповім вам як можна його використовувати, знімаючи косметику з обличчя. Трохи зволоживши спонж, нанесіть пару крапель мигдалевої олії, а потім легкими рухами зніміть косметику. Вона витирається без особливих зусиль, а шкіра залишається вдячною.

Часто це масло додають в скраби для тіла. Наприклад, коли готую цукрові скраби, то додаю масла і мигдальне одне з частопріменяемих.

Ще один секретик про дбайливого догляду маслом розповім. Завжди хочеться мати густі брови і вії, тоді наносите мигдальне масло на ніч. Воно стимулює зростання волосинок і зупиняє їх випадання.

Масло мигдалю можна брати за масло-основу і робити антицелюлітний масаж в проблемних зонах. Вообщем застосувань у нього дуже багато, важливо застосовувати регулярно.

Сьогодні мигдальне масло буде в нашому рецепті натурального мила «Вівсяно-мигдалевого». Милко наше буде з ледве відчутним смачним, натуральним запахом. Без краплі барвників і пігментів. Тільки масла, луг, вівсяні пластівці і скраб мигдалевого горіха.

Хочеться приготувати великий Батч (на 1 кілограм) продукту, так як знаю, що буде користуватися попитом у любителів еко-продукції.

 

 

Що потрібно для приготування:

Інгредієнти для кокосового мила з виходом в 1 кілограм:

  • кокосове масло - 148 грама;
  • оливкова олія - 133 грами;
  • пальмова олія - 266 грами;
  • мигдальне масло - 133 грама;
  • луг (NaOH) - 94 грама;
  • відвар вівсянки холодний (добре остудити в холодильнику) - 224 грама;
  • 30 крапель аромату;
  • скраб мигдалевого горіха - 1 чайна ложка;
  • вівсяні пластівці - 1 чайна ложка;
  • спирт в пляшечці з розпилювачем;
  • ємність для приготування маси - 2 штуки;
  • ложка і виделка;
  • пергаментний папір;
  • форма дерев'яна на кілограм мила;
  • блендер що занурює;
  • ваги кухонні;
  • термометр;
  • захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  • ніж і стусло для нарізки мила.
Натуральне мило з нуля вівсяно-мигдальне

Процес приготування:

  • 1.

    Підготуємо стіл для роботи, прибравши все зайве і приготувавши чітко тільки потрібні інгредієнти.

  • 2.

    Стіл застелити пергаментом або газетами, щоб випадкова крапля лугу не зіпсувала вам меблі.

  • 3.

    Одягнемо весь захист (фартух, окуляри, респіратор, фартух) для безпечного процесу приготування.

  • 4.

    Заздалегідь заваримо пару ложок вівсянки в термосі. Нехай настоїться пару годин, а пізніше можна процідити і охолодити в холодильнику.

  • 5.

    У холодний відвар тонкою цівкою сипемо луг, помішуючи. Вона буде нагрівати рідину !!! Важливо луг у воду або відвар, а не навпаки.

  • 6.

    Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

  • 7.

    Тим часом розтопимо тверді масла в мікрохвильовій печі і змішаємо з рідкими.

  • 8.

    Міряємо температуру лугу і масел, вона повинна бути приблизно однакова 36-40 градусів.

  • 9.

    Дочекавшись певної температури, можна вливати воду з лугом в олії.

  • 10.

    Блендером збиваємо і доводимо до стану сліду (маса буде як густа сметана).

  • 11.

    На цьому етапі додамо отдушку і перемішаємо вже ложкою.

  • 12.

    Форму вистилаємо пергаментним папером і опрацюємо спиртом. 

  • 13.

    Обережно викладаємо половину нашої мильної маси в форму.

  • 14.

    Саму форму трохи підняти і постукати, щоб вийшли бульбашки з повітрям.

  • 15.

    Надаємо поверхні нерівності і посипаємо скрабом мигдалевого горіха.

  • 16.

    Далі викладаємо решту маси.

  • 17.

    Виделкою робимо візерунки на поверхні мила.

  • 18.

    Посипаємо вівсяними пластівцями і скрабом мигдалю.

  • 19.

    Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.

  • 20.

    Ставимо в тепло (біля батареї або біля духовки).

  • 21.

    Через годин 14 і більше можна дістати з форми. За цей час мило проходить стадію гелю (застигає).

  • 22.

    Поріжемо на порції за допомогою ножа і стусла.

  • 23.

    Кожен шматочок зважуємо і викладаємо на дошку.

  • 24.

    Залишаємо дозрівати на три тижні в сухому темному місці.

  • 25.

     Визріле мило можна проштампувати своїм іменним або декоративним штампом. Так воно набуває завершеного вигляду.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
21.00
0,5
0,5
1
43.00
0,5
0,5
1
15.00
0,5
0,5
2
43.00
0,5
0,5
1
13.00
0,5
0,5
1
14.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар