Категорії товарів

Апельсиновое мило з нуля холодним способом

Апельсиновое мило з нуля холодним способом

Цей універсальний рецепт мила холодним способом, який виходить завжди. Для цього рецепту ми підібрали цікаву композицію з ефірних олій, він підійде і для жінок, і для чоловіків. Зазвичай ефірні олії недовго тримають аромат, але тут ми додали Амбр, який є фіксатором аромату.  

 

Рецепт апельсинового мила з нуля холодним способом  

  • Вода - 112,3г  
  • Луг - 49,08г  
  • Кетамін - 27,23г - 8%  
  • Кокосова олію - 88,5г - 26%  
  • Оливкова олія   - 105,52г - 31%  
  • Пальмова олія - 119,135г - 35%  
  • Молочна кислота - 5г  
  • Амбралюкс - 8 млг  
  • Ефірна олія апельсина - 25 мл  
  • Ефірна олія лемонграсу - 7 мл  
  • Жовтий пігмент - 7 крапель  
  • Червоний пігмент - 1 крапля    

 

Як приготувати апельсинове мило з нуля холодним способом  

Охолодіть воду в морозильній камері. 

Всі олії відміряйте і складіть в окрему ємність в якій будете їх топити. Топити олії можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Поставте топитися олії. 

В охолоджену воду за рецептом додайте молочну кислоту, потім луг двома-трьома партіями, постійно перемішуючи. Розчиніть луг в воді і поставте рідину остигати до 50-55гадусів Цельсія. Реакція буде трохи активніше ніж зазвичай. 

Розтоплені олії необхідно остудити до тієї ж температури. 

Введіть в олії лужний розчин і перемішайте ложкою. 

Доведіть масу за допомогою блендера до середнього сліду і введіть відразу жовтий, а потім червоний пігмент. Перемішайте. У вас вийде гарний теплий жовтий колір. Пігмент вимішують ложкою. 

В кінці вводите суміш ефірних олій в мильну масу, перемішайте ретельно ложкою щоб аромат рівномірно розподілився по милу. 

Перекладіть мило в форму під нарізку. 

Через 1-2 доби витягніть мило з форми і наріжте на шматки. 

Дайте милу визріти 3-4 тижні. 

В коробку, в якій мило буде зріти, покладіть ватний тампон, просочений сумішшю ефірних олій. Так мило ще краще ароматизируется і на довше збереже свій запах.    

Молочна кислота, яка додається в мило, зробить текстуру більш однорідною, мило буде легше нарізатися. 

Краще дати милу пройти стадію гелю після заливки в форму, для цього укутайте форму після заливки і дайте їй так постояти 2-3 години. У підсумку ви отримаєте більш тверде мило, визріє воно швидше.

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари