Категорії товарів
Оливково-кокосове мило з ефірною олією м'яти
Рейтинг:
Поділитися:

Оливково-кокосове мило з ефірною олією м'яти

Натуральні масла, що входять до складу мила, прекрасно поєднуються в своїх корисних властивостях для шкіри. Оливкова олія - ​​це просто криниця корисних речей. Пом'якшує шкіру і є хорошим антисептиком. А кокосове масло відмінно зволожує і створює захисний шар від морозів і ультрафіолету.

Натуральні масла, що входять до складу мила, прекрасно поєднуються в своїх корисних властивостях для шкіри. Оливкова олія - ​​це просто криниця корисних речей. Пом'якшує шкіру і є хорошим антисептиком. А кокосове масло відмінно зволожує і створює захисний шар від морозів і ультрафіолету. Якщо у вас є ці два масла, то можна творити навіть маючи тільки їх і луг.

Аромат я вибрала свіжий, додавши ефірне масло м'яти. А масло м'яти, як ви знаєте, охолоджує, заспокоює, бадьорить. Вийде мило з м'якою кремовою пінкою, яка абсолютно не сушить шкіру.

Що потрібно для приготування:

  1. кокосове масло - 200 грам;
  2. оливкова олія - ​​250 грами;
  3. луг (NaOH) - 65,4 грам;
  4. вода холодна (можна з льодом) - 122 грам;
  5. ефірне масло м'яти - 20 крапель;
  6. барвник зелений або коричневий - 7 крапель;
  7. сухе листя м'яти -1 грам;
  8. спирт;
  9. ємність для приготування маси - 2 штуки;
  10. сито;
  11. ложка і виделка;
  12. силіконова форма Куб на 500 грам;
  13. блендер;
  14. ваги кухонні;
  15. захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  16. різак і стусло;
  17. термометр.
Оливково-кокосове мило з ефірною олією м'яти

Процес приготування:

  • 1.

    Обов'язково дотримуємося техніку безпеки. Одягаємо захист і робоче місце застилає плівкою, газетами. Відкриваємо вікно або готуємо на свіжому повітрі.

  • 2.

    У крижану воду цівкою сипем луг, одночасно помішуючи. З лугом працюємо акуратно, щоб не потрапила на шкіру або іншу поверхню!

  • 3.

    Залишимо її остигати до температури близько 40 градусів.

  • 4.

    Далі розтопити тверді масла і змішати з рідкими.

  • 5.

    Температура лугу і масел повинна бути однаковою або з різницею 5 градусів.

  • 6.

    Коли температура досягне 36-38 градусів, можна луг вливати через сито в олії.

  • 7.

    Блендером змішуємо все до стану густої сметани протягом декількох хвилин.

  • 8.

    На даному етапі додамо ефірне масло м'яти.

  • 9.

    Масу розділимо на дві частини і в одну з них додамо барвник. Ретельно вимішати.

  • 10.

    Форму обробити спиртом.

  • 11.

    Беремо ложку і викладаємо по черзі світлу і темну маси.

  • 12.

    Виделкою на поверхні робимо візерунки на свій смак і обробляємо спиртом.

  • 13.

    Сухим листям м'яти прикрасимо поверхню і накриємо харчовою плівкою.

  • 14.

    Накрити теплим покривалом і залишити в теплому місці для проходження стадії гелю.

  • 15.

    Через 12 годин дістати мило і порізати на шматочки.

  • 16.

    Залишити в сухому місці зріти тижні три.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
2
51.00
0,5
0,5
2
50.00
0,5
0,5
1
135.00
0,5
0,5
1
46.98
0,5
0,5
1
17.00
0,5
0,5
1
140.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар