Категорії товарів

Все про олію ши (каріте) і її корисні властивості

Все про олію ши (каріте) і її корисні властивості

Трохи про походження та історію застосування 

Дерево, на якому виростають ці плоди, поширене в Центральній і Західній Африці. До речі, це дерево живе до декількох сотень років, а починає плодоносити лише на 50-тий рік свого життя. Так що віддайте належне цінності олії ши, коли наступного разу будете її використовувати. Сенегальською мовою дерево ши називають каріте, тому на сайтах зазвичай вказується дві назви.

 

Сам олію роблять з дозрілих плодів, а точніше з ядра горіха. У нас її застосовують в косметичних цілях, а ось в Африці використовують і в їжу, і як лікарський засіб. В Європу олія ши потрапила лише в кінці 19 століття. Для африканців це дерево є священним.

 

У чому унікальність баттера ши (каріте)?

 Олія, а якщо точніше - баттер олії ши, тобто олія, яка в звичайних умовах зберігає твердість, має приємний, трохи горіховий аромат, може бути від білого до світло-кремового кольору. Його унікальність полягає в тому, що вона містить до 17% неомильних жирів. Це ті жири, які не вступлять в хімічну реакцію з лугом, а відповідно будуть благотворно впливати на шкіру в милі і косметиці.

 

Чому олія ши пом'якшує шкіру?

Як ви знаєте, не кожна олія буде зволожувати або в достатній мірі живити шкіру, деякі олії можуть її навіть підсушувати. Завдяки багатому вмісту в олії каріте тригліцеридів жирних кислот, цей продукт має високі пластифікуючі властивості, проникає через шар рогових клітин.

 

Дія олії ши (каріте) на шкіру

 

Баттер ши, завдяки вищеописаному, має властивості, корисні для всіх косметичних засобів, особливо спрямованих на живлення і відновлення шкіри.

  • Захищає шкіру від UV випромінювання
  • Прискорює регенеративні процеси
  • Знижує лущення, запобігає пересиханню
  • Пом'якшує шкіру
  • Стимулює синтез колагену
  • Підвищує пружність шкіри
  • Знімає подразнення, сприяє зменшенню висипань

 

Застосування олії ши (каріте)

Помітили, наскільки це корисна олія? Крім іншого вона відмінно виглядає на фото, особливо в збитому стані. Використовуйте олію ши в приготуванні косметики, мила з нуля або з основи, скрабів, масок для обличчя та волосся і інших засобів.

 

В миловарінні олія ши корисна, особливо в милі з нуля. Вводячи в рецепт олію ши, ви отримаєте м'яку, кремову пінку. Має значний термін зберігання і надає милу білизну. Його однозначно варто спробувати!

 

В косметології олію ши використовують широко. її можна в чистому вигляді наносити на тіло, в тому числі і в якості крему від засмаги, живильної маски для волосся і обличчя. Також готують збиту олію ши. Його зпінюють разом з рідкию олією і виходить прекрасний живильний крем, який до того ж і виглядає апетитно.

 

Більше рецептів з олією ши (каріте) скоро опублікуємо на сайті. 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари