Категорії товарів

Лактат натрію 60% (Sodium Lactate)

Артикул: 5717-8710
Бренд:
Китай
Рейтинг:
Артикул: 5717-8710
27 грн
Бренд:
Китай
Артикул: 5717-8710
Способи доставки
  • Самовивіз
    Безкоштовно
  • Кур'єром по Києву
    0-80 грн
Безкоштовна доставка від 2000 грн
  • Нова Пошта
    від 50 грн
  • Укрпошта
    від 30 грн
Безкоштовно перевізниками від 2000 грн

INCI: Sodium Lactate

Синоніми: натрієва сіль молочної кислоти, натрій молочнокислий, харчова добавка Е 325.

Зовнішній вигляд і органолептичні властивості: прозора, майже безбарвна густа

рідина без запаху, з солоним присмаком.

Вміст основної речовини: 60,1%. Не містить консервантів.

рН (20С): 7.0

Молекулярна маса: 112,1

Розчинність: у водi.

Клас: буферний агент, зволожувач.

Дозування: до 3%

Сфера застосування: миловаріння, косметичні продукти по догляду за шкірою і волоссям.

Зберігати: щільно закритим без доступу свiтла при температурі не вище 25С.

Країна походження: Китай.

Лактат натрію - поширена в природі речовина, бере участь в обміні речовин живих організмів, входить до складу природного натурального зволожуючого фактору шкіри людини.

Синергіст антиоксидантних систем та вологоутримуючий агент, зволожуючі якості котрого перевищують такі у гліцерину і сечовини.

Внаслідок сильної гігроскопічності лактат натрію випускається у вигляді водного розчину, в чистому вигляді являє собою білий кристалічний порошок. Отримують його шляхом бактеріальної ферментації цукру з кукурудзи або цукрового буряка з подальшою нейтралізацією молочної кислоти.

Разом з молочною кислотою лактат натрію утворює молочнокислий буфер і виступає регулятором кислотності.

Натрієва сіль молочної кислоти застосовується в миловарінні з нуля для поліпшення пінних властивостей мила, додання гладкості та твердості мильному бруску, а також з метою пом'якшення миючого впливу мила на шкіру. Лактат натрію доцільно застосовувати в парі з цитратом натрію. При виготовленні мила холодним способом обидві солі вводяться на етапі приготування лужного розчину в підготовлену воду до розчинення гiдроксиду натрiю.

Використання готових солей замість відповідних молочної та-або лимонної кислот, на які розраховують еквівалентну кількість лугу для отримання цих же солей, більш зручно і безпечно. Це важливо, коли ви точно не знаєте реальну концентрацію чи якість кислоти, котру використовуєте, для того, щоб не отримати надмірну кількість лугу в милі.

При гарячому способі лактат натрію можна додати на етапі введення пережиру поряд з іншими добавками після омилення масел. Це дозволить зробити мильну масу більш пластичною і частково знизить рН готового мила.

Зазвичай використовують 1-2% лактату натрію, що в перерахунку на 60% розчин становитиме 1,7-3,3%. У деяких випадках перед введенням його потрібно підігріти, щоб мило не застигло перед наливанням у форму.

У косметичних виробах лактатом натрію зручно регулювати і стабілізувати рН (в парі з кислотами), при чому він буде виконують вологоутримуючу функцію і сприяти більш тривалому зберіганню засобу.

Лактат натрію застосовується для виготовлення тоніків і м'яких пілінгів з АНА-кислотами з метою їх часткової нейтралізації, де молочна кислота виступає одним з головних активів, поряд з гліколевою. Допоміжними можуть бути яблучна, винна, бурштинова кислоти.

Це важливо враховувати, щоб не спровокувати неконтрольований хімічний опік шкіри. Кількість кислот, що використовуються, визначається нормування безпеки щодо чинного технічного регламенту з виготовлення відповідних косметичних засобів.

Щоб отримати молочнокислий буфер зі стабільним і фізіологічним рН 5,0-5,5, потрібно взяти 0,5% молочної кислоти 80% і 1,6% лактату натрію 60%. При необхідності змінюйте показник рН в потрібну сторону за допомогою рН-метру шляхом невеликого додавання молочної кислоти або її натрієвої солі.

Подібний буфер необхідно закладати в засіб, якщо в ньому присутні нестабільні компоненти, які можуть з часом значно змінити рН при своєму розпаді (наприклад, сечовина, аскорбінова кислота).

Також, багато консервантів мають вузький діапазон рН, щоб бути активними, і його зміна може позначитися на ефективності всієї консервуючої системи. Іноді рН готового засобу може змінитися в результаті діяльності бактерій.

При формулюванні кремів або сироваток з молочнокислим буфером або іншими комбінаціями лактату слід використовувати стійкий до електролітів гелеутворювач (наприклад, ксантанова камедь косметична), щоб емульсія не стала занадто рідкою. Не поєднуйте лактат натрію з лецигелем.

Натрієву сіль молочної кислоти можно вводити як при гарячому, так і холодному процесах, на початку, розчинив у водній фазі, чи наприкiнцi виготовлення засобу.

Поки немає відгуків
Написати відгук

Похожие товары

Гліцерин 99,7% фармакопейний

Гліцерин 99,7% фармакопейний

58 грн

Молочна кислота 80%

Молочна кислота 80%

21 грн

D-Pantenol 75% (д-пантенол)

D-Pantenol 75% (д-пантенол)

98 грн

Зволожуючий комплекс Aquaxyl (Акваксіл)

Зволожуючий комплекс Aquaxyl (Акваксіл)

143 грн

Інулін (Inuline)

Інулін (Inuline)

35 грн

Пентіленгліколь (натуральний зволожувач)

Пентіленгліколь (натуральний зволожувач)

52 грн