Категорії товарів

Екстракти в миловарінні і косметиці

Екстракти в миловарінні і косметиці

Екстрагування - витяг речовини за допомогою розчинників (вода, спирт, ефір, гліцерин). Екстракт - це «витяжка» лікарської речовини з рослинної сировини. Для отримання екстракту використовуються різні частини рослини, від квіток до коренів. Витягнуті речовини є біологічно активні речовини в концентрованому вигляді.

Екстракти бувають:

  • Водні
  • Водно-гліцеринові
  • Гліцеринові
  • Ефірні
  • Спиртові
  • СО2

За формою випуску:

  • Сухі
  • Рідкі

Водно-гліцеринова група містить низьку концентрацію активних речовин в порівнянні з сухими і СО2 екстрактами. Відсоток введення таких екстрактів - до 10-15%.

Виділяють ще групу пропіленгліколевих екстрактів. Для їх отримання використовують пропіленгліколь або бутиленгліколь, які близькі до гліцерину. Пропіленгліколь хороший енхансер, він допомагає іншим активам проникати глибше.

В асортименті Aromasoap ця група екстрактів представлена ​​дуже широко.

Серед них екстракти:

  • Алое вера;
  • Грейпфрута;
  • Волоського горіха;
  • Зародків пшениці;
  • Календули;
  • Лаванди;
  • евкаліпта;
  • Обліпихи;
  • спіруліни;
  • Чистотілу.

Відсоток їх введення коливається від 1 до 15%. Традиційно додається в кінці приготування. Температурний режим до 40 ° С.

СО2-група «революційно» змінила світ екстрактів. На виході виходить натуральний продукт без будь-яких домішок і слідів розчинника з дуже багатим складом.

Переваги СО2 екстрактів:

  • Висока концентрація активних речовин;
  • Маленький відсоток введення (0,5-2%);
  • Тривалий термін зберігання.

 

Їх вводять в готову продукцію або в «жирну» (масляну) фазу. Це справжній «концентрат», тому рекомендований відсоток введення краще ніколи не перевищувати. Звичайно ж, властивості екстрактів безпосередньо залежать від сировини. Так, наприклад, для вугруватої шкіри та догляду за волоссям можна використовувати СО2 екстракт кропиви. Для пористої і жирної шкіри підійде сверхкритический СО2 екстракт календули. Він ідеальний для дитячої лінійки. Для сухої шкіри рекомендують СО2 екстракт ромашки.

 

Головна особливість використання всіх екстрактів: розчинність. Є водорозчинні екстракти (сухі і водно-гліцеринова група) і жиророзчинні (СО2). Якщо засіб без «жирної» фази - в нього не можна додати СО2 екстракт. Якщо в складі тільки одні олії, то додати сухий екстракт неможливо. Йому потрібна вода або гліцерин.

 

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари