Категорії товарів

Лавандове мило з нуля холодним способом - майстер-клас

Лавандове мило з нуля холодним способом - майстер-клас

Аромат лаванди люблять багато і багато хто вважає його вишуканим і шляхетним. Він дарує розслаблення і відчуття спокою, ну а натуральне мило з нуля з запахом лаванди створить неперевершену атмосферу у ванній кімнаті. 

Ми приготуємо лавандова мило з нуля холодним способом по одному з найбільш оптимальних рецептів, особливо хороших для початківців миловарів. 

Отже, підготуйте для початку своє робоче місце, захисний одяг, зберіть всі необхідні інгредієнти. 

 

Рецепт лавандового мила з нуля холодним способом 

  • 118,2 г - Пальмова олія 35% 
  • 106,7 г - Оливкова олія 31% 
  • 88,9 г – Кокосова олія 26% 
  • 26,7 г – Рицинова олія 8% 
  • 112 г - Вода 
  • 3 г - Луг 
  • барвник фіолетовий 
  • ароматизатор лаванда 
  • сухоцвіт лаванди  

 

Як приготувати лавандове мило з нуля 

  1. Охолодіть воду, відміряйте інгредієнти. Олії можете відразу відміряти в окрему ємність, в якій будете їх топити.   
  2. Олії поставте на водяну баню, розтопіть їх, довівши до однорідного стану. 
  3. Поставте остигати, їх температура повинна становити 50-55 градусів Ц.   
  4. Поставте ємність з вдміряною охолодженою водою на «холодну баню» в миску або раковину. 
  5. Починайте вводити луг поступово, постійно перемішуючи до повного розчинення кристалів. 
  6. Поставте остигати луг до 50-55 градусів Ц. 
  7. Після того, як олії досягли однієї температури з лужним розчином, влийте луг в олії і починайте обережно перемішувати. 
  8. Далі за допомогою блендера доведіть масу до легкого сліду. 
  9. У мильну масу додайте барвник і ретельно перемішайте щоб отримати однорідний колір. Барвник вмішуйте поступово, важливо отримати саме той колір, який вам необхідний. 
  10. В останню чергу додайте ароматизатор , який , до речі, в цьому випадку можна замінити ефірною олією лаванди. 
  11. Запашки нерідко дуже прискорюють слід, і, як сталося в цьому випадку, мило практично затверділо за 2-5 секунд. Тому запашку краще перевірити на невеликій кількості мильної маси щоб зрозуміти, з чим маєте справу. 
  12. Перекладіть мильну масу в форму і добре постукайте формою про стіл щоб прибрати можливі порожнини в милі. Залиште мило застигати в прохолодному місці на добу.  
  13. Далі дістаньте мило з форми і наріжте його на шматки. 
  14. Залиште його визрівати в провітрюваному приміщенні на 3-4 тижні.   

 

Таке лавандове мило з нуля холодним способом відмінно піниться, не пересушує шкіру, добре змиває забруднення, володіє тонким ароматом лаванди.

 


Коментарі
Василина
Щелочь 3 г чи може 30???
Написати коментар
Рекомендовані товари