Категорії товарів
Мило-скраб з нуля «Кориця-кава»
Рейтинг:
Поділитися рецептом:

Мило-скраб з нуля «Кориця-кава»

Осінь люблю я з недавніх пір, так як це пора натхнення. Осінні дні пахнуть кавою, корицею і затишком. Хочеться загорнутися в плед, сісти на плетене крісло, взяти книгу або блокнот, чашечку кави з корицею.

Осінь люблю я з недавніх пір, так як це пора натхнення. Осінні дні пахнуть кавою, корицею і затишком. Хочеться загорнутися в плед, сісти на плетене крісло, взяти книгу або блокнот, чашечку кави з корицею. Поринути в мрії, вдихаючи кожен ковток, а потім красиво записати в книгу бажань. Представили картинку з шикарним краєвидом з жовто-помаранчевих килимів? Ловіть хвилю натхнення і будемо разом створювати корисну красу, вклавши в неї свою любов і тепло.

Створити прекрасне натуральне мило для нас вже не так складно. Сьогодні я розповім, як зробити мило з нуля холодним способом з маслом кориці і меленою кавою. Це буде продукт з отшелушивающим ефектом і ароматом пряним, теплим, чарівним, смачним. Прянощі додає ефірне масло кориці, яке славиться в ароматерапії і стимулює функції травлення, кровообігу, має протимікробну дію. У холодну пору року вдихати аромат кориці корисно меланхолікам і людям похилого віку. А ще скажу по секрету, це відмінний афродизіак.

Перейдемо до нашої теми і будемо готувати мило з нуля. Цей процес відрізняється від приготування мила з основи, так як немає заготовок і основ. Готують таке мило з масел, луги і води (це база), а потім додають вже інгредієнти за бажанням. Такий процес можна розділити на кілька кроків: приготування 1) лужного розчину, 2) збір і підігрів масел, 3) з'єднання лугу з маслами, 4) додавання аромату, пігменту, скрабу.

Перейдемо до рецептом і дуже раджу вам слідувати чітко всіма пунктами щоб добитися хорошого результату. Звичайно ж, готуючи один і той же рецепт, в результаті вийде у кожного своє, але основа буде правильною.

 

Що потрібно для приготування:

  • масло кокоса - 200 грам;
  • оливкова олія - 250 грам;
  • вода охолоджена або з льодом - 122 грами;
  • луг (NaOH) - 65 грам;
  • 30 крапель ефірного масла кориці;
  • мелена кава - 1 повна чайна ложка;
  • мелена кориця - 0,5 чайної ложки
  • зерна натуральної кави - 1 грам;
  • ємності для приготування маси - 2 штуки;
  • склянки для інгредієнтів - 4 штуки;
  • ложка і виделка для помішування;
  • спирт медичний в пляшечці з розпилювачем;
  • силіконова форма для мила під нарізку (простої форми) на 500 грам;
  • ваги кухонні;
  • блендер що  занурює;
  • термометр;
  • рукавички, окуляри, фартух, респіратор для безпечної роботи;
  • ніж, стусло, дошка для нарізки готового батче мила.
Мило-скраб з нуля «Кориця-кава»

Процес приготування:

  • 1.

    Для початку потрібно одягти захист: рукавички, окуляри, фартух, респіратор або маску. Працюючи з лугом потрібно бути дуже акуратним, так як він може пошкодити шкіру або поверхню меблів.

  • 2.

    Поверхню, на якій будете готувати, краще застелити газетами або плівкою.

  • 3.

    Працюємо на балконі, вулиці або під відкритим вікном в добре провітрюваному кімнаті, щоб менше вдихати випари лугу і масел.

  • 4.

    Беремо відміряну раніше воду з льодом і в неї по чуть-чуть насипаємо луг ложкою. Будьте дуже обережні!!!

  • 5.

    Ретельно перемішуємо і залишаємо остигати до температури 36-46 градусів. (Луг нагріває рідину, тому знадобиться час для охолодження).

  • 6.

    Далі беремо відміряні масла. Кокосове масло плавимо.

  • 7.

    Змішуємо оливкову і кокосову олії в одній ємності. Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

  • 8.

    Коли масла і луг будуть майже однакової температури (допустима різниця до 10 градусів), починаємо з'єднувати.

  • 9.

    Луг вливаємо в олії (!) І  блендером починаємо збивати до консистенції сметани., Отримання сліду.

  • 10.

    На цьому етапі додамо аромат ефірне масло кориці. Ретельно перемішати ложкою.

  • 11.

    Розділимо масу на дві частини і в одну з частин висипаємо мелену каву, мелену корицю, добре перемішуючи.

  • 12.

    Беремо силіконову формочку і обробляємо спиртом.

  • 13.

    Ложкою викладаємо по черзі світлу і темну маси.

  • 14.

    На поверхні паличкою або виделкою робимо візерунки.

  • 15.

    Прикрашаємо натуральними зернами кави, посипаємо трохи меленої корицею поверхню батче.

  • 16.

    Накриваємо харчовою плівкою поверхню.

  • 17.

    Загорнемо в рушник і залишимо в теплі. У теплі мило пройде стадію гелю швидше.

  • 18.

    Через годин 12-18 дістаємо з форми і дамо йому просохнути.

  • 19.

    Розмістивши батч мила в стусло, беремо ніж і ріжемо на рівні шматочки.

  • 20.

    Кожен шматочок зважимо. Він повинен бути приблизно 90-100 грам.

  • 21.

    На цьому етапі можна проштампувати кожен шматочок іменним або декоративним штампом.

  • 22.

    Викласти на дошку, милуючись красивими розводами в розрізі, заховати в сухе місце на 2-4 тижні для дозрівання. За цей час масла вступлять в реакцію з лугом і можна буде насолоджуватися м'якою пінкою мила.

  • 23.

    Після закінчення зазначеного часу милко можна упакувати. До нашого варіанту підійде крафтового упаковка і мотузочка натуральна.

Завантажити PDF Роздрукувати

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар