Категорії товарів
Обліпихова мило з нуля
Рейтинг:
Поділитися:

Обліпихова мило з нуля

Обліпихова варення, чай з обліпихою, аромат обліпихи в косметиці. Все це ми представляємо і застосовуємо. Обліпиха є однією з найбільш поживних і корисних ягід у світі. Неможливо байдуже дивитися на неї красиву і яскраву. Ароматна, кисленька, з потрібними вітамінами для організму, часто зустрічається в наших краях.

Обліпихова варення, чай з обліпихою, аромат обліпихи в косметиці. Все це ми представляємо і застосовуємо. Обліпиха є однією з найбільш поживних і корисних ягід у світі. Неможливо байдуже дивитися на неї красиву і яскраву. Ароматна, кисленька, з потрібними вітамінами для організму, часто зустрічається в наших краях. Її збирають восени і роблять смачні заготовки на зиму. Знаємо її як засіб проти застуди, яке додають в чай. Але в косметології вона не менш популярна.

У мене давно виношувалася ідея зробити мило на основі соку обліпихи і з маслом обліпихи. І нарешті цієї осені все склалося, як пазл. Цей продукт буде натуральний і екологічний. Великий склад такого сорту мила: омилення холодним способом масла (кокоса, оливи, пальми), сік обліпихи, масло обліпихи, віддушка. Шматочки будуть визрівати три тижні і після можна користуватися.

Процес створення такого мила трудомісткий, але якщо робити все по етапах і дотримуючись правил безпеки, то протягом двох годин можна впорається.

Такий шматочок я залишила і собі. Протестувавши, скажу, що дуже задоволена текстурою пінки, так як вона така ніжна і кремова. Мило створює ефект намасліванія шкіри. Очищає і живить одночасно. Аромат легкий і натуральний вийшов. Зовнішній вигляд теж натуральний. Любителі еко-косметики оцінять, я впевнена. І якщо ви готуєте таке натуральне мило, тоді продумайте і упаковку, яка не шкодить навколишньому середовищу. Зараз це питання актуальне. Так само і себе привчаємо до екологічно чистим продуктам!

Що потрібно для приготування:

Інгредієнти і інструменти для приготування нашого мила з нуля холодним способом:

1. масло кокоса - 74 грам;

2. оливкова олія - 133 грами;

3. пальмова олія - 133 грами;

4. сік обліпихи охолоджений - 121 грами;

5. луг (NaOH) - 47 грам;

6. масло обліпихи - 15 грам;

7. 25 крапель аромату «Банановий шейк»;

8. жовтий харчовий барвник - 7 крапель;

9. гранули жожоба помаранчеві (для декору поверхні);

10. мелена виноградна кісточка - 5 грам;

11. ємності для приготування маси - 2 штуки;

12. склянки для інгредієнтів - 4 штуки;

13. ложка і виделка для помішуючи;

14. спирт медичний в пляшечці з розпилювачем;

15. силіконова форма для мила під нарізку (простої форми) на 500 грам;

16. ваги кухонні;

17. блендер занурює;

18. термометр;

19. сито;

20. рукавички, окуляри, фартух, респіратор для безпечної роботи;

21. ніж, стусло, дошка для нарізки готового Батче мила.Переходимо до процесу приготування мила з нуля:

Обліпихова мило з нуля

Процес приготування:

  • 1.

    Спочатку потрібно одягнути захист: рукавички, окуляри, фартух, респіратор або маску. Працюючи з лугом потрібно бути дуже акуратним, так як вона може пошкодити шкіру або поверхню меблів.

  • 2.

    Поверхня, на якій будете готувати, краще застелити пергаментом або плівкою. У цій справі важлива педантичність і акуратність на кожному етапі.

  • 3.

    Працюємо на балконі, вулиці або під відкритим вікном в добре провітрюваному кімнаті, щоб менше вдихати випари лугу і масел.

  • 4.

    Беремо підготовлений сік обліпихи і в нього по чуть-чуть насипаємо луг ложкою. Будьте дуже обережні !!! Колір соку, звичайно, зміниться і стане коричневим, пройшовши реакцію з лугом.

  • 5.

    Ретельно перемішуємо і залишаємо остигати до температури 36-46 градусів. (Луг нагріває рідину, тому знадобиться час для охолодження).

  • 6.

    Далі беремо відміряні масла. Кокосове і пальмову олії плавимо.

  • 7.

    Змішуємо масла в одній ємності. Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

  • 8.

    Коли масла і луг будуть приблизно однакової температури (допустима різниця до 10 градусів), починаємо з'єднувати їх в одне ціле.

  • 9.

    Луг вливаємо в олії (!) Через сито і що призводить блендером починаємо збивати до консистенції сметани., Отримання сліду.

  • 10.

    На цьому етапі додамо отдушку і масло обліпихи. Ретельно перемішати ложкою.

  • 11.

    Розділимо масу на дві частини і в одну з частин додамо жовтий пігмент. Вимішуємо до однорідності маси.

  • 12.

    Беремо силіконову формочку і обробляємо спиртом.

  • 13.

    Ложкою викладаємо масу по черзі.

  • 14.

    Коли дійдемо до половини форми, посипаємо меленої кісточкою винограду. Вийде гарна прошарок.

  • 15.

    Доповідаємо іншу масу.

  • 16.

    На поверхні паличкою або виделкою робимо візерунки.

  • 17.

    Прикрасимо гранулами жожоба поверхню мила.

  • 18.

    Накриваємо харчовою плівкою.

  • 19.

    Загорнемо в рушник і залишимо в теплі на батареї, наприклад. У теплі мило пройде стадію гелю швидше.

  • 20.

    Через годин 12-18 (не раніше) дістаємо з форми і дамо йому просохнути.

  • 21.

    Розмістивши Батч мила в стусло, беремо ніж і ріжемо на рівні шматочки.

  • 22.

    Кожен шматочок зважимо. Він повинен бути приблизно 90-100 грам.

  • 23.

    На цьому етапі можна проштампувати кожен шматочок іменним або декоративним штампом.

  • 24.

    Викласти на дошку, милуючись красивими розводами в розрізі, заховати в сухе місце на 2-4 тижні для дозрівання. За цей час масла вступлять в реакцію з лугом і можна буде насолоджуватися м'якою пінкою мила.

  • 25.

    Після закінчення зазначеного часу Милко можна упакувати. До нашого варіанту підійде крафтового упаковка і мотузочок натуральна. Декорувати можна сухоцвітом.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
25.00
0,5
0,5
1
155.00
0,5
0,5
1
17.00
0,5
0,5
1
34.00
0,5
0,5
1
20.3
0,5
0,5
1
32.00
0,5
0,5
1
234.00
0,5
0,5
1
160.00
0,5
0,5
1
12.00
0,5
0,5
1
96.00
0,5
0,5
1
28.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар