Категорії товарів

Ромашкове мило з основи

Ромашкове мило з основи

Ромашка з давніх часів славилася своїми бактерицидними і загоювальними властивостями і тому зайняла гідне місце в компонентах засобів по догляду за шкірою. Мило, звичайно, не виняток. Ми будемо готувати ромашкове мило з основи, проте пропонуємо не додавати відвар трав в таке мило, так як термін придатності його істотно знизиться. При необхідності краще додати в мило екстракт, так ви значно збільшите термін придатності в порівнянні з відваром.

 

 Рецепт ромашкового мила 

  • 100 грам білої англійської основи 
  • 1 чайна ложка екстракту ромашки 
  • 1 чайна ложка сушеної ромашки, перемеленої 
  • 7 крапель - ефірної олії ромашки
  • 2 краплі жовтого харчового барвника 

 

  1. Перед приготуванням ромашкового мила з основи перевірте всі інгредієнти, розкладіть в окремі ємності, відміряйте потрібну кількість. 
  2. Наріжте основу на кубики, складіть у жароміцну ємність і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не доводьте основу до кипіння. 
  3. У розплавлену основу додайте екстракт ромашки, сушену ромашку і ретельно все перемішайте до отримання однорідної маси. 
  4. Додайте в мило барвник. Відразу додайте одну краплю, якщо захочете колір інтенсивніше - додайте ще. 
  5. В останню чергу вводите ефірну олію. Найкраще - в охоловшу основу, щоб зберегти його аромат і корисні властивості. 
  6. Збризніть форму спиртом і влийте в неї мило, поверхню мила також збризніть спиртом щоб уникнути бульбашок. 
  7. Через годину, коли ваше мило застигло, можете дістати його з форми. 

 

Користуватися милом можна на наступний день. 

Домашнє ромашкове мило буде володіти скрабуючим ефектом, добре очищати шкіру середньою, але достатньою піною. Після його використання наносите на шкіру живильний крем. Також варто пам'ятати, що сухоцвіт, доданий в мило, з часом може покритися пліснявою, а тому термін придатності такого мила до 2 місяців.


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари