Категорії товарів

Кислоти в косметології - косметичних засобах

Кислоти в косметології - косметичних засобах

Всі, хто хоч раз стикався з приготуванням косметики вдома, напевно чули про кислоти і їх використання в кремах, сироватках, скрабах для шкіри. У косметології застосовують фруктові кислоти, молочні та інші. Кислоти використовують для очищення, пом'якшення та освітлення шкіри. 

Шкіру можна очищати від ороговілих клітин двома способами - механічний скраб і хімічний. Перший тип скрабів ефективний, але на короткий проміжок часу, а надто великі частинки можуть дряпати шкіру, викликати повторні запалення. Хімічний пілінг на основі кислот покращує шкіру на тривалий час так як здатний проникати вглиб шкірного покриву.   

 

Типи кислот в косметології  

АНА (альфагідроксікислоти) - ці кислоти отримують з молока і рослинних продуктів. Такі кислоти вводять в косметику для сухої та вікової шкіри, вони ефективно очищають, сприяють освітленню, виведенню пігментних плям, зволоженню, надають шкірному рельєфу гладкість. Це широкий ряд кислот, до них відносять молочну, мигдалеву, яблучну, лимонну, гліколеву і багато внших. Для того, щоб дані кислоти виконували функцію зволоження, їх вводять в косметичні засоби в обсязі не більше 3%. Для досягнення ефекту пілінгу АНА кислоти з рН 3-4 додають в косметику в розмірі 4% і більше.  

ВНА (бетагідроксікислоти) - це, наприклад, саліцилова кислота, фітинова, азелаїнова. За принципом дії ВНА кислоти спрямовані на руйнування зв'язків ороговілих клітин один з одним, здатні проникати крізь молекули підшкірного сала, завдяки чому і виходить ефект пілінгу. Кислоти цього типу слід використовувати в косметиці для жирної та комбінованої шкіри, так як вони мають антибактеріальні властивості, знижують вироблення шкірного сала, зменшують почервоніння та запалення. Незамінні в косметиці для боротьби з акне і чорними точками.

Концентрація ВНА кислот в косметичному засобі рекомендується від 0,5% -2% в залежності від типу засобу, при цьому перевіряйте рН, він повинен дорівнювати 3-4.  

 

 

Є також кислоти, які не були ні в одну з вищезгаданих груп - це лінолева, бензойна, оротова, альфа-лінолева. Вони благотворно впливають на шкіру і кожна по-своєму здатні її вилікувати.  

 

Кислоти в косметології - користь, застосування  

Молочна кислота - актив в косметиці, використовується в колагенових масках, пілінгу, масках і шампунях для волосся, очищуючих засобах для шкіри, тоніках, кремах, засобах для інтимної гігієни, милі з нуля. Володіє антибактеріальними, очисними, освітлюючими, омолоджуючими, зволожуючими властивостями. Видаляє шрами і сліди від прищів, виліковує акне, освітлює пігментні плями, відновлює волосся, робить м'який хімічний пілінг.Підходить і для сухої шкіри. Водиться в мило з нуля до 3%, тоніки і креми - 0,1-0,5%, засоби для волосся до 3%, ексфоліант від 4 до 10%. Несумісна з ксантанової камеддю.  

Гліколева кислота - актив, використовується в професійній косметології. Ефективна для в'янучої і проблемної шкіри. Освітлює і пом'якшує шкіру, при цьому сприяє глибокому очищенню. Допоможе розгладити дрібні зморшки, бореться з акне, зменшує прояв пігментації. Здатна проникати в нижні шари шкіри. У косметичні засоби вводиться від 0,5 до 5%, в пілінги - до 12%.  

Гіалуронова кислота - актив з низьким фактором небезпеки, універсальна кислота, застосовується для всіх типів шкіри. Додавайте в засоби після проведення пілінгу, літні спреї для обличчя, креми, тоніки, сироватки для обличчя, засоби по догляду за волоссям. Пов'язує воду в шкірі, завдяки чому добре зволожує, бореться зі зморшками, а також запобігає їх появі.  

Лимонна кислота - так само як яблучна, винна і виногадна кислоти очищає і стягує пори, володіє відбілюючим ефектом. Застосовується в косметичних засобах для досягнення ефекту пілінгу, нормалізації вироблення підшкірного сала, зміцнення нігтьової пластини.  

Альфа-ліпоєва кислота - популярна, так як запобігає з'єднання молекул колагену і еластину, які, об'єднавшись, перестають виконувати свої функції. Саме тому ця кислота підвищує пружність шкіри. Потужний природний антиоксидант. Вводити в косметичні засоби слід від 0,1 до 5%.  

Саліцилова кислота - застосовується в засобах для жирної і проблемної шкіри, так як має антибактеріальну дію, знімає подразнення, підсушує шкіру. Чистить пори, особливо ефективна в засобах для боротьби з акне, комедонами, запаленнями.  

Стеаринова кислота - використовується часто в зимовій косметиці, милі, твердих парфумах, бальзамах для губ, масляних плитках. Застосовується як загущувач, емульгатор. Відсоток введення до 10%.  

Аскорбінова кислота - використовується для будь-якого типу шкіри в багатьох типах косметичних засобів в якості антиоксиданту, освітлюючого, вирівнюючого, що захищаючого від UV випромінювання, компонента.Рекомендований відсоток введення в освітлюючих кремах 2-3%, косметиці для і після засмаги 0,2-1%, омолоджуючих засобах - 0,2-2%.    

 

Протипоказання до використання кислот в косметології  

  1. Перебування на сонці - тільки деякі кислоти можна використовувати в засобах після або під час засмаги, засоби з фруктовими кислотами не можна використовувати під час і після сонячних ванн. Це може привести до підвищення пігментації, опіків. 
  2. Діти - в засобах по догляду за дитячою шкірою не можна використовувати фруктові кислоти. 
  3. Передозування - більшість кислот корисні для шкіри тоді, коли їх концентрація невелика, в іншому випадку вони можуть викликати хімічні опіки. Існують рецепти пілінгів, в яких підвищений вміст кислот, але ними варто користуватися акуратно і краще в присутності професіонала. Завжди звертайте увагу на клас небезпеки засобу і відсоток його введення. 
  4. Алергія - як і багато засобів - більшість кислот можуть викликати алергію, тестуйте засоби перед нанесенням на ліктьовому згині. 
  5. Травми, герпес, акне - будьте обережні, використовуйте тільки спеціальні засоби по боротьбі з акне, якщо шкіра почала червоніти і щипати - відразу змивайте його. На відкриті ранки не можна наносити засоби з кислотами в складі.  
  6. Вагітність - це особливий період життя жінки, в який шкіра стає більш чутливою. Засоби з кислотами можуть викликати алергію, ускладнити перебіг вагітності, посилити пігментацію.

 

Кислоти, як ви зрозуміли зі статті, наскільки корисні, настільки можуть бути і небезпечні, завжди з увагою ставтеся до дозуванні, тестуйте всі засоби перед використанням і тим більше перед продажем. Однак використовуйте і ще раз використовуйте кислоти, вони дійсно працюють. 

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари