Категорії товарів
Мило з нуля на основі натуральних олій і ефірним маслом кедра
Рейтинг:
Поділитися:

Мило з нуля на основі натуральних олій і ефірним маслом кедра

Давним-давно в стародавні часи почали варити мило, але конкретної історії походження немає. Є тільки припущення і варіанти. В одному припущенні історія появи мила була в древньому Єгипті. В іншому варіанті мило винайдено шумерами 2500 г.д.н.е. Зараз ми маємо безліч рецептів і варіантів приготування цього ароматного предмета гігієни. І самі вже можемо створювати, коригувати рецепт, маючи калькулятор миловара.

Давним-давно в стародавні часи почали варити мило, але конкретної історії походження немає. Є тільки припущення і варіанти. В одному припущенні історія появи мила була в древньому Єгипті. В іншому варіанті мило винайдено шумерами 2500 г.д.н.е. Зараз ми маємо безліч рецептів і варіантів приготування цього ароматного предмета гігієни. І самі вже можемо створювати, коригувати рецепт, маючи калькулятор миловара.

Натуральне кедрове мило приготуємо за старовинним рецептом. Без синтетичних добавок воно буде особливо цінне. Аромат милу додасть ефірне масло кедра. А барвники візьмемо харчові або спеції, глини, приправи.

Кедрова олія одне з найбільш корисних в ряду рослинних масел. Якщо його додавати, як харчову добавку, то воно чудово засвоюється в організмі, насичуючи його вітамінами і мікроелементами. Добре зміцнює нервову систему і імунітет. А також якщо є проблеми з травним трактом, то це масло вам на допомогу.

Але зараз нам потрібно дізнатися, як воно працює в косметології. Масло кедрового горіха для шкіри діє, як ранозагоювальний і бактерицидний засіб. Якщо додати в шампунь, то він придбає зміцнювальні властивості. Завдяки великій кількості вітаміну Е в складі масла, вітаміну молодості, засоби для шкіри прекрасно прибирають сухість, лущення, перетворюючи шкіру в еластичну і блискучу. Дрібні зморшки просто підуть після декількох застосувань косметичного засобу з чудодійним маслом смачного горіха.

Кедрова олія ви можете зустріти в лосьйонах, шампунях, кремах, маслах. І скажу вам, що навіть в чистому вигляді його можна наносити на шкіру. Ось експрес-догляд вам на замітку. Протріть обличчя невеликою кількістю кедрового масла і зробіть масаж за допомогою масажера з каменю. Зараз є відмінні скребки гуаша, нефритові масажери для особи з якими догляд перетворюється просто в насолоду. Такі процедури попереджають шкірні захворювання, а сама шкіра засяє здоров'ям і маски Інстаграма вам не потрібні будуть. Аромат кедра дуже приємний з деревними, бальзамними нотами, завдяки яким можна прогнати похмурість і депресію.

Зараз вирішила спробувати його в милі з нуля холодним способом. Чому б і так! Так я кожен раз у ванній кімнаті буду вдихати цей натуральний аромат і насолоджуватися його нотками.

Як вам така ідея? Тоді вперед і з оптимізмом. Так справа копітка і пару годин може зайняти, особливо якщо ви новачок в цій справі. Але з досвідом процес буде прискорюватися і приносити тільки задоволення. А роботи будуть краше і різноманітніше.

І так для початку звільнимо місце для нашої роботи, обов'язково біля вікна або на свіжому повітрі, щоб менше вдихати випари лугу. Найчастіше це кухня, де є купа потрібного інвентарю.

Продукт готовий і радує наш погляд. Якість мила не підведе, тому що ви знаєте самі кожен інгредієнт, який додали в процесі приготування.

Що потрібно для приготування:

А для приготування мила нам знадобиться:

1. масло кокоса - 74 грам;

2. оливкова олія - ​​133 грами;

3. пальмова олія - ​​133 грами;

4. вода охолоджена або з льодом - 121 грами;

5. луг (NaOH) - 47 грам;

6. 25 крапель ефірного масла кедра;

7. зелений і коричневий барвники - по 7 крапель;

8. скраб виноградних кісточок - 0,5 чайної ложки;

9. ємності для приготування маси - 2 штуки;

10. склянки для інгредієнтів - 4 штуки;

11. ложка і виделка для помішуючи;

12. спирт медичний в пляшечці з розпилювачем;

13. силіконова форма для мила під нарізку (простої форми) на 500 грам;

14. ваги кухонні;

15. блендер занурює;

16. термометр;

17. рукавички, окуляри, фартух, респіратор для безпечної роботи;

18. ніж, стусло, дошка для нарізки готового мила.

Мило з нуля на основі натуральних олій і ефірним маслом кедра

Процес приготування:

  • 1.

    • На початку підготуємо себе, одягнувши захист: рукавички, окуляри, фартух, респіратор або маску. Працюючи з лугом потрібно бути дуже акуратним, так як вона може пошкодити шкіру, дихальні шляхи або поверхню меблів.

  • 2.

    • Поверхня, на якій будете готувати, краще застелити пергаментом або плівкою. У цій справі важлива педантичність і акуратність на кожному етапі.

  • 3.

    • Працюємо на балконі, вулиці або під відкритим вікном в добре провітрюваному кімнаті, щоб менше вдихати випари лугу і масел.

  • 4.

    • Беремо відміряють раніше воду з льодом і в неї по чуть-чуть насипаємо луг ложкою. Будьте дуже обережні !!!

  • 5.

    • Ретельно перемішуємо і залишаємо остигати до температури 36-46 градусів. (Луг нагріває рідину, тому знадобиться час для охолодження).

  • 6.

    • Далі беремо відміряні масла. Кокосове і пальмову олії плавимо.

  • 7.

    • Змішуємо масла в одній ємності. Залишимо остигати до температури 36-40 градусів.

  • 8.

    • Коли масла і луг будуть майже однакової температури (допустима різниця до 10 градусів), починаємо з'єднувати..

  • 9.

    • Луг вливаємо в олії (!) І що призводить блендером починаємо збивати до консистенції сметани, отримання сліду.

  • 10.

    • На цьому етапі додамо ефірні масла кедра і сосни. Ретельно перемішати ложкою.

  • 11.

    • Розділимо масу на дві частини і в одну з частин додаємо пігменти, добре перемішуючи.

  • 12.

    • Беремо силіконову формочку і обробляємо спиртом.

  • 13.

    • Ложкою викладаємо по черзі коричневу і зелену маси.

  • 14.

    • Коли заповнимо форму на 50%, то посипаємо масу перетертими кісточками винограду.

  • 15.

    • Потім продовжуємо викладати масу по черзі.

  • 16.

    • На поверхні паличкою або виделкою робимо візерунки.

  • 17.

    • Можна трошки посипати скрабом, декоруючи поверхню.

  • 18.

    • Накриваємо харчовою плівкою поверхню.

  • 19.

    • Загорнемо в рушник і залишимо в теплі. У теплі мило пройде стадію гелю швидше.

  • 20.

    • Через годин 12-18 (не раніше) дістаємо з форми і дамо йому просохнути.

  • 21.

    • Розмістивши Батч мила в стусло, беремо ніж і ріжемо на рівні шматочки.

  • 22.

    • Кожен шматочок зважимо, щоб розуміти яка опрція. Він повинен бути приблизно 90-100 грам.

  • 23.

    • На цьому етапі можна проштампувати кожен шматочок іменним або декоративним штампом.

  • 24.

    • Викласти на дошку, милуючись красивими розводами в розрізі, заховати в сухе місце на 2-4 тижні для дозрівання. За цей час масла вступлять в реакцію з лугом і можна буде насолоджуватися м'якою пінкою мила. Чим довше дозріває, тим краще мило))) Прямо як сир.

  • 25.

    • Після закінчення зазначеного часу Милко можна упакувати. До нашого варіанту підійде крафтового упаковка і мотузочок натуральна, аля шпагат.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
24.00
0,5
0,5
1
137.00
0,5
0,5
1
17.00
0,5
0,5
1
61.00
0,5
0,5
1
32.00
0,5
0,5
1
32.00
0,5
0,5
1
10.00
0,5
0,5
1
115.00
0,5
0,5
1
280.00
0,5
0,5
1
96.00
0,5
0,5
1
12.00
0,5
0,5
1
234.00
0,5
0,5
1
160.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар