Категорії товарів

Все про кокосову олію - користь і шкода, кокосова олія в миловарінні і косметиці

Все про кокосову олію - користь і шкода, кокосова олія в миловарінні і косметиці

Кокосова олія зараз використовується досить широко, вважається дієтичною в харчуванні і незамінною в косметології і миловарінні. Про харчування ми говорити не будемо, а поговоримо про насущне - якостях кокосової олії, якими вона корисна для шкіри, волосся і якими може нашкодити, а також про те, як кокосова олія поводиться в милі і косметиці.  

 

Чому олія кокоса така корисна

Вся справа в компонентах самої олії, вона складається з ряду найважливіших полінасищенних жирних кислот, таких як лауринова, мірамістинова, пальмітинова, олеїнова, стеаринова, лінолева, капрінова, капронова та інші, а також вітамінів В1 і РР. Ці кислоти надають олії бактерицидні властивості, що омолоджують, захисні (від UV випромінювань), пом'якшувальні, відбілюючі і лікувальні.  

 

Користь кокосової олії для шкіри і волосся:  

  1. Кокосова олія - одна з кращих олій для приготування мила і косметики для волосся, так як вона надає шовковистість волоссю, знімає свербіж, бореться з лупою. Волосся стає зволоженим завдяки олеїновй кислоті. Крім того, каприлова кислота сприяє регулюванню вироблення шкірного сала.
  2. Для шкіри кокосова олія корисна своїми бактерицидними властивостями, а тому її рекомендують додавати в косметику проти вугів, акне, прищів і навіть для боротьби з герпесом.
  3. Протигрибкову дію кокосової олії перевірено роками. Її ефективно використовують в подібних засобах.
  4. Кокосову олію застосовують в якості масажного олії, воно сприяє розслабленню м'язів, пом'якшує шкіру, прибирає розтяжки, згладжує стрії.
  5. У засобах від засмаги кокосова олія корисна так як створює на шкірі плівку, яка захищає від UV випромінювань.
  6. Кокосова олія незамінна в косметиці, призначеній для сухої а також проблемної шкіри.   

 

Кокосова олія в миловарінні і косметиці  

Кокосова олія - одна з базових олій, яку застосовують в багатьох рецептах. Надає милу твердість і рясну, м'яку піну, високі очищаючі властивості. Через останній фактор сушить шкіру при додаванні в великій кількості.Зазвичай кокосову олію рекомендують вводити в рецепт від 10 до 30% від ваги всіх олій. Є рецепти із 100% вмістом кокосової олії - це дуже тверде мило, основна його перевага в тому, що воно може пінитися навіть в солоній і дуже жорсткій воді, ідеально в якості господарсько і прального.  


Кокосова олія в кремоваренні додається в жирну фазу, в кількості від 10 до 30%. Ця олія швидко вбирається завдяки великому вмісту лінолевої кислоти, підходить для створення денних кремів а також дає швидкий зволожуючий ефект. Його недолік - ефект короткочасний, а дія поверхнева. Крім того, деякі компоненти косметики, які також вводяться в рецепт, виробляють з кокосової олії шляхом її переробки.  

 

Шкода кокосової олії  

У разі індивідуальної непереносимості та алергії на кокосову олію або її компоненти може виникнути реакція на шкірі. Однак кокосова олія не є алергеном і випадки реакцій на неї дуже рідкісні. 

У будь-якому випадку фахівці рекомендують тестувати олії - наносити на внутрішню частину зап'ястя трохи олії і чекати 10-15 хвилин.   

 

Купити кокосову олію можете тут  

 

Рецепти з кокосовою олією:

  • Молочне мило з нуля 
  • Лимонне мило з нуля холодним способом 
  • Полуничне мило з нуля з Мікою 
  • Кавунове мило з м'якоттю кавуна з нуля холодним способом 
  • Шовкове мило з нуля холодним способом

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари