Категорії товарів

Молочне мило з нуля

Молочне мило з нуля

Омолоджуючий ефект молока відомий з давніх часів, адже ще Клеопатра приймала молочні ванни. І вже якщо ми вміємо робити мило з нуля, то неодмінно варто спробувати зробити і мило з молока своїми руками. Мило з молоком краще готувати саме з нуля, так як додавши в мило з основи звичайне молоко ви не отримаєте очікуваного результату, а мило швидко зіпсується. 

У приготуванні молочного мила з нуля є свої нюанси. Як ви розумієте, для розчинення лугу ми візьмемо зовсім не воду, але через специфіку реакції лугу і молока варто дотримуватися таких правил. 

Перед додаванням лугу молоко потрібно заморозити в формах для льоду. 

Поставте ємність, в якій будете змішувати луг з молоком, в лід або дуже холодну воду. 

Щоб білок не згорнувся, а мило не набуло неприємний запах, луг потрібно додавати дуже повільно, по пластинках. 

Температура розчину не повинна перевищувати 30-35 градусів Цельсія.  

Не давайте вже зробленому милу пройти фазу гелю, для цього після розливу відразу ж поставте форми в холодильник. 

З тієї ж причини мило краще робити не в формі під нарізку, а в окремих формочках. 

Форми перед заливкою можна заздалегідь охолодити. 

 

Рецепт мила з молоком 

  • Кокосова оія- 100г 
  • Олія ши - 100г 
  • Оливкова олія - ​​250г 
  • Пальмоядрова олія - 50г 
  • Луг натрієва - 68,5г 
  • Молоко - 165г. 
  • Запашка мед з молоком - 2% 

 

Дотримуючись всі вищеописані правила, варимо мило з нуля холодним способом.

  1. Для цього введіть луг в молоко. 
  2. Одночасно розтопіть олії на водяній бані. 
  3. Після охолодження олій до 40 градусів влийте в них лужний розчин і доведіть блендером до сліду. Слід у молочному милі з'явиться дуже швидко і ще швидше мило почне застигати. 
  4. Щоб уникнути стадію гелю і встигнути залити мило в форми, швидко додайте запашку, перемішайте і розливайте по формам. 
  5. Відразу після розливу поставте в холодильник на півгодини. 

Через годину ваше мило повністю застигне, можете діставати його з форм і покласти в сухе місце для дозрівання.

Період дозрівання молочного мила - 6 тижнів.

Молочне мило робить шкіру м'якою і ніжною, це дійсно варто відчути. Для більшої користі ви можете спробувати зварити мило на козячому молоці.


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари