Категорії товарів
Молочне мило з нуля
Рейтинг:
Поділитися:

Молочне мило з нуля

Омолоджуючий ефект молока відомий з давніх часів, адже ще Клеопатра приймала молочні ванни. І вже якщо ми вміємо робити мило з нуля, то неодмінно варто спробувати зробити і мило з молока своїми руками. Мило з молоком краще готувати саме з нуля, так як додавши в мило з основи звичайне молоко ви не отримаєте очікуваного результату, а мило швидко зіпсується.  

Омолоджуючий ефект молока відомий з давніх часів, адже ще Клеопатра приймала молочні ванни. І вже якщо ми вміємо робити мило з нуля, то неодмінно варто спробувати зробити і мило з молока своїми руками. Мило з молоком краще готувати саме з нуля, так як додавши в мило з основи звичайне молоко ви не отримаєте очікуваного результату, а мило швидко зіпсується. 

У приготуванні молочного мила з нуля є свої нюанси. Як ви розумієте, для розчинення лугу ми візьмемо зовсім не воду, але через специфіку реакції лугу і молока варто дотримуватися таких правил. 

Перед додаванням лугу молоко потрібно заморозити в формах для льоду. 

Поставте ємність, в якій будете змішувати луг з молоком, в лід або дуже холодну воду. 

Щоб білок не згорнувся, а мило не набуло неприємний запах, луг потрібно додавати дуже повільно, по пластинках. 

Температура розчину не повинна перевищувати 30-35 градусів Цельсія.  

Не давайте вже зробленому милу пройти фазу гелю, для цього після розливу відразу ж поставте форми в холодильник. 

З тієї ж причини мило краще робити не в формі під нарізку, а в окремих формочках. 

Форми перед заливкою можна заздалегідь охолодити. 

Через годину ваше мило повністю застигне, можете діставати його з форм і покласти в сухе місце для дозрівання.

Період дозрівання молочного мила - 6 тижнів.

Молочне мило робить шкіру м'якою і ніжною, це дійсно варто відчути. Для більшої користі ви можете спробувати зварити мило на козячому молоці.

Що потрібно для приготування:

  • Кокосова оія- 100г 
  • Олія ши - 100г 
  • Оливкова олія - ​​250г 
  • Пальмоядрова олія - 50г 
  • Луг натрієва - 68,5г 
  • Молоко - 165г. 
  • Запашка мед з молоком - 2% 
Молочне мило з нуля

Процес приготування:

  • 1.

    Для цього введіть луг в молоко. 

  • 2.

    Одночасно розтопіть олії на водяній бані. 

  • 3.

    Після охолодження олій до 40 градусів влийте в них лужний розчин і доведіть блендером до сліду. Слід у молочному милі з'явиться дуже швидко і ще швидше мило почне застигати. 

  • 4.

    Щоб уникнути стадію гелю і встигнути залити мило в форми, швидко додайте запашку, перемішайте і розливайте по формам. 

  • 5.

    Відразу після розливу поставте в холодильник на півгодини. 

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
51.00
0,5
0,5
1
44.00
0,5
0,5
2
50.00
0,5
0,5
1
152.00
0,5
0,5
1
135.00
0,5
0,5
1
40.905

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар