Категорії товарів

Натуральне мило з ефірною олією сосни

Натуральне мило з ефірною олією сосни

Період новорічної метушні почався і святковий настрій приходить з кожним днем. Аромат їли, мандарин і шоколаду витає в повітрі і природно хочеться зробити мило на дану тематику. Розповім про приготування мила з нуля за перевіреним мною рецептом, але додамо масло сосни щоб надати тонкощі всієї цієї метушні. Ефірна олія сосни має свіжий аромат і такі властивості: підвищує захисні сили організму, покращує кровообіг, має ранозагоювальний ефект. Приготування такого мила справа копітка, але якість продукту того варто.

Інгредієнти для мила з виходом в 0,5 кілограма:

  1. кокосове масло - 74 грама;
  2. оливкова олія - ​​133 грами;
  3. пальмова олія - ​​133 грами;
  4. луг (NaOH) - 47 грам;
  5. вода холодна (можна з льодом) - 121 грам;
  6. 30 крапель ефірного масла сосни сибірської;
  7. гранули жожоба зелені (для прикраси);
  8. зелений пігмент "Авокадо" - 10 крапель;
  9. спирт з розпилювачем;
  10. ємність для приготування маси - 2 штуки;
  11. ложка і виделка;
  12. форма силіконова "Куб";
  13. блендер;
  14. сито;
  15. ваги кухонні;
  16. термометр;
  17. захист: окуляри, рукавички, фартух, респіратор;
  18. ніж, стусло, штамп для мила.

Процес приготування мила:

  • Одягаємо обов'язково рукавички, окуляри, респіратор, фартух для безпечного процесу приготування.
  • У холодну воду тонкою цівкою насипаємо луг.
  • Добре перемішати і відставити в сторону. Вона буде нагрівати воду. Важливо луг висипати в воду, а не навпаки.
  • Поки луг холоне до температури 36-40 градусів приступимо до мастил.
  • Тверді олії розплаву в мікрохвильовій печі і змішаємо з рідкими.
  • Тепер потрібно дочекатися однакової температури. Різниця температури між лугом і маслами може бути в 5 градусів.
  • Дочекавшись певної температури, можна вливати воду з лугом в олії через сито.
  • Збиваємо до стану сліду за допомогою блендера.
  • На цьому етапі додамо ефірне масло і розділимо масу на дві частини.
  • В одну з порцій додамо зелений пігмент і добре вимішати.
  • Форму опрацюємо спиртом і викладаємо масу ложкою.
  • За нею викладаємо білу масу.
  • Дерев'яною паличкою трохи перемішаємо в формі.
  • Посипаємо гранулами жожоба і виделкою робимо візерунки на поверхні.
  • Накриваємо харчовою плівкою і загортаємо в теплу тканину.
  • Ставимо в тепло (біля батареї або духовки).
  • Через годин 14 можна дістати різати на порції.
  • Також у цьому етапі можна проштампувати мило вашим улюбленим або іменним штампом.
  • Мило зріє в сухому місці тижні три, а після можна користуватися з насолодою.


Коментарі
Viktor
Будь ласка, перевіряйте машинний переклад.
ЦИтата: "..Аромат їли.."
Виходить, що його їли або пили той аромат?
;) ;)
Виправте ;) ;)
Написати коментар
Рекомендовані товари