Категорії товарів
Квіткове мило з нуля
Рейтинг:
Поділитися:

Квіткове мило з нуля

Весна, квіти і натхнення! Таке гасло буде цієї пори. Звідки приходить натхнення? Буває затишшя, а глянеш на чиюсь красу і відразу ж в голові купа ідей, які хочеться втілити в життя. І відразу енергія кипить і виривається на волю.

Весна, квіти і натхнення! Таке гасло буде цієї пори. Звідки приходить натхнення? Буває затишшя, а глянеш на чиюсь красу і відразу ж в голові купа ідей, які хочеться втілити в життя. І відразу енергія кипить і виривається на волю.

Хочеться приготувати мило з ароматом жіночності та любові. Мило не проста, а "нульовим" способом. Його приготування - це цілий процес, чимось схожий на приготування страв. Хочеться, щоб було смачно і зовні привабливо. Підготовка, процес приготування, милування підсумком і фотосесія свого продукту. Якщо правильно скласти план дій, то все вийде з першого разу. Так, може не ідеально, але це буде ваш урок.

Натуральне мило, приготоване своїми ручками, буде вселяти довіру. Візьміть етикетку магазинного мила і подивіться який великий склад. А у вас то чотири або п'ять інгредієнтів в складі про властивості яких ви знаєте добре.

Наприклад, в нашому милі будуть ефірні масла герані і жасмину. Два аромату жіночності і краси. Масло герані прекрасне ранозагоювальний засіб, а також протигрибковий і антисептичну. Ефірна олія жасмину для шкіри має захисну дію, а також нейтралізує негативну дію на шкіру сонячних променів. А якщо брати їх аромати, то це окрема історія. Аромат жасмину внесе гармонію і гарний настрій у ваше життя. Ну а аромат герані глибокий, пікантний, часто використовується в парфумерії. Процедуру ароматерапії ви можете застосувати, використовуючи аромалампу. Але, а ми далі про нашому милі поговоримо.

А тепер милуємося і пишаємося своєю роботою. Ми це зробили і готові йти далі, підкоряючи вершини з радістю і натхнення.

Що потрібно для приготування:

Що нам потрібно для приготування квіткового Милка:

1. кокосове масло - 148 грам;

2. пальмоядровое масло - 266 грами;

3. оливи масло - 266 грами;

4. вода з холодильника або лід додати - 242 грами;

5. каустична сода (NaOH) - 94 грам;

6. ефірне масло герані - 15 крапель;

7. ефірне масло жасмину - 15 крапель;

8. зелений барвник - 10 крапель;

9. фіолетовий барвник (сухий) - 0,3 чайної ложки;

10. посуд для приготування маси - 2 штуки;

11. склянки пластикові для зважування інгредієнтів - 4 штуки;

12. ложка і дерев'яні палички для розмішування;

13. спирт медичний 70% з розпилювачем;

14. пелюстки троянд і бутони жасмину сушені;

15. силіконова або дерев'яна форма для мила під нарізку (простої форми) на 1000 грам;

16. ваги кухонні;

17. блендер, занурює;

18. термометр для вимірювання температури мильної бази;

19. захисного призначення для спорту - рукавички, захисні окуляри, фартух, маска;

20. ніж, стусло для нарізки мила.

Квіткове мило з нуля

Процес приготування:

  • 1.

    • Перш за все подбаємо про техніку безпеки. А в неї входить захисне екіпірування рукавичками, окулярами, респіратором. Луг річ різка і з нею потрібно бути обережним.

  • 2.

    • Захист робочої зони, застеливши газетами або пергаментним папером. Акуратність на кожному кроці обов'язкове.

  • 3.

    • Найкраще працювати на повітрі: відкрити вікно, на балконі або на дачі. Це для того, щоб менше вдихати випари.

  • 4.

    • Візьмемо воду і луг потрібну кількість. Завжди вводимо луг у воду, а не навпаки. Так як луг нагріє крижану воду.

  • 5.

    • Змішавши, залишимо, щоб охолола до потрібної температури, приємно-теплого стану. Точніше краще вимірювати термометром.

  • 6.

    • Зважені масла беремо і з'єднавши їх плавимо в мікрохвильовій печі.

  • 7.

    • Нехай охолонуть до потрібної температури 36-40 градусів.

  • 8.

    • Масла і луг повинні бути +/- однакової температури (допускається різниця 10 градусів).

  • 9.

    • Беремо луг і через сито вливаємо в олії(!).

  • 10.

    • Блендером збиваємо до стану густої сметани, так званого сліду.

  • 11.

    • У цей момент додамо ефірні масла герані і жасмину. Вимішуємо нашу масу ложкою.

  • 12.

    • Розділимо її на дві порції і в одну з частин додаємо фіолетовий пігмент. А в іншу порцію додамо зелений пігмент. Кожну порцію добре перемішати до повного розчинення пігменту.

  • 13.

    • Дістаємо нашу форму і обробляємо її спиртом.

  • 14.

    • Викладаємо масу одного, а потім іншого кольору чергуючи їх.

  • 15.

    • Поверхня паличкою декоруємо, малюючи візерунки.

  • 16.

    • З одного боку, посипаємо пелюстками троянд і бутонами сушеного жасмину.

  • 17.

    • Харчовою плівкою накриємо форму.

  • 18.

    • Бажано укутати в рушник і поставити в теплі. Так воно пройде стадію гелю.

  • 19.

    • Через день, не раніше, дістаємо мило з форми і дамо йому відпочити.

  • 20.

    • Батч мила кладемо в стусло, і ножем ріжемо на рівні частини.

  • 21.

    • Зважуємо кожен шматок. Він вийде приблизно 90 грам.

  • 22.

    • Штампувати декоративним або іменним штампом краще на цьому етапі.

  • 23.

    • Кожен шматочок викласти на дошку. Красиві і неповторним візерунки виходять в кожному шматочку.

  • 24.

    • Сховаємо в сухе місце на тижні три для повного дозрівання. Масла вступлять в реакцію з лугом, і воно буде готове до застосування.

  • 25.

    • Коли мило дозріє, його можна упакувати в коробки і дарувати рідним. Натуральному милу підійде натуральна упаковка.

Завантажити PDF Роздрукувати
Складові
На 100 г На 500 г
Інгредієнт
В рецепт
Відсоток
Фасовка
Ціна за 1 шт.
0,5
0,5
1
25.00
0,5
0,5
1
45.00
0,5
0,5
1
50.00
0,5
0,5
1
53.00
0,5
0,5
1
116.00
0,5
0,5
1
141.00
0,5
0,5
1
32.00
0,5
0,5
1
15.00
0,5
0,5
1
20.00
0,5
0,5
1
19.50
0,5
0,5
0
45.00
0,5
0,5
1
234.00
0,5
0,5
1
280.00
0,5
0,5
1
96.00
0,5
0,5
1
12.00
0,5
0,5
1
160.00

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар