Категорії товарів

Гідролізат полісахаридів Цетрарії

Артикул: 5224-4069
Бренд:
Украина
Рейтинг:
Артикул: 5224-4069
28.00 грн
шт
Бренд:
Украина
Артикул: 5224-4069
Способи доставки
  • Самовивіз
    БЕЗКОШТОВНО
  • Кур'єром по Києву
    0-60грн
Безкоштовна доставка від 900 грн
  • Нова Пошта
    от 30грн
  • Інші транспортні служби
    от 25грн
(Укрпошта, Делівері, Автолюкс и др.)

Гідролізат полісахаридів ісландського моху (Цетрарія ісландська)

Гідролізат - продукт ферментативного розщеплення складних молекул - білків, вуглеводів, їх похідних, які в макромолекулярному стані непридатні для використання в косметичних засобах, на оліго- і мономери в присутності води і з виділенням води. Таким чином, гідролізат є багатокомпонентними активами на водній основі в біологічно доступній формі.

Водорості та лишайники завдяки високому вмісту вологоутримуючих полісахаридних компонентів в своєму складі завжди були перспективними джерелами ефективних зволожувачів для шкіри. Багато видів пристосовані до виживання в екстремальних умовах, тому накопичують цінні мінерали, високоактивні речовини, УФ-протектори, антисептики і антибіотики.

Лишайник Цетрарія ісландська або Ісландський мох - один з таких унікальних симбіонтів гриба і водорості - добре відомий як лікарську сировину і в народній медицині, і в фармакології.

Цетрарія поширена повсюдно в помірних кліматичних широтах, але переважно в екологічно чистих регіонах. Її слані можна зустріти в соснових борах, на відкритих плоскогір'ях, на грунті або на корі старих пнів і дерев. Зустрічається в Карпатах.

Залежно від часу збору Ісландський мох може містити від 30 до 80% вуглеводів ізоліхеніна і ліхенін, до 5% лишайникових кислот, найвідоміша з яких уснінова. Якщо крохмалеподібний ліхенін забезпечує витяжкам цетрариї желюючі якості і поживність, то гіркі на смак кислоти обумовлюють тонізуючі і антимікробні властивості. Цетрарія здатна накопичувати йод з повітря, містить залізо, марганець, мідь, аскорбінову кислоту, вітаміни В1, В2, В12, провітамін А.

Гідролізат полісахаридів цетрариї в косметичних засобах (сироватках, кремах, гелях, тоніках) в основному застосовується як зволожуюча добавка, антиейдж актив, з протизапальною, антиоксидантною, але невеликою антимікробною активністю (оскільки лишайникові кислоти не є водорозчинними).

Може використовуватися як пребіотик, так як містить олігосахариди, глюкозу, галактозу.

Обволікає пошкоджену шкіру, надає заспокійливу, ранозагоювальну дію, хороший в постепіляційних засобах, пінках і гелях для гоління.

Гідролізат ісландського моху показаний для сухої, обвітреної шкіри; може застосовуватися в зимовій косметиці для захисту шкіри в умовах пересушеного повітря в опалювальних приміщеннях.

Рекомендовані дозування: 2-5%

INCI: Hydrolyzed Cetrarium (Cetraria islandica) Polysaccharides
Склад: вода очищена, гліцерин, гідролізат полісахаридів ісландського моху (цетрариї), консервант феноксіетанол (еуксіл)
Зовнішній вигляд: рідина з вмістом сухих речовин не менше 5,0%
Розчинність: у воді в будь-яких концентраціях
рН 5,0-6,5

 

 

Поки немає відгуків
Написати відгук

Похожие товары

Гідролізат протеїнів Кератину жиророзчинний

Гідролізат протеїнів Кератину жиророзчинний

28.00 грн

Гідролізат протеїнів Шовку

Гідролізат протеїнів Шовку

28.00 грн

Гідролізат протеїнів Пшениці

Гідролізат протеїнів Пшениці

21.00 грн

Гідролізат протеїнів Сої

Гідролізат протеїнів Сої

23.00 грн

Бета Глюкан

Бета Глюкан

26.00 грн

Гідролізат Ламінарії

Гідролізат Ламінарії

28.00 грн

Рекомендовані товари