Категорії товарів

Все про гідролати: що це таке і як їх використовувати?

Все про гідролати: що це таке і як їх використовувати?

Гідролат - це не квіткова вода. Чому ж в деяких джерелах плутають гідролати і ефірні олії? Просто тому що це продукт одного і того ж виробництва.  

 

У 10 столітті знаменитий лікар Авіценна винайшов безліч корисних речей, які застосовуються до цих пір, в тому числі і аламбіках, доопрацьовану версію давньоєгипетського дистилятора. Сам процес не стільки складний, скільки трудомісткий. Дуже багато сил витрачається на збір сировини, на її вирощування, на переробку та інші нюанси. Зараз навчилися робити гідролати на основі фруктів і ягід, наприклад дині, полуниці, ківі та інших.  

 

Гідролат - це ароматична рідина, продукт водної або парової дистиляції через пелюстки, листя та інші частини рослини, найчастіше безбарвна, запашна рідина. Цей побічний продукт виробництва ефірних олій володіє багатьма корисними властивостями рослин, з яких виробляються, проте не такий агресивний, як ефірні олії і може застосовуватися в чистому вигляді для шкіри. Винятки складають гідролати конвалії, півонії, тюльпана, бузку та рослин, які не можна вживати в їжу, з огляду на їх отруйність. Використовуючи останні гідролати, відразу варто провести експеримент на невеликій ділянці шкіри.  

 

Властивості гідролатів  

 

Гідролати зазвичай безбарвні, з ніжним ароматом рослини з якого зроблені, однак є й винятки. Наприклад, гідролат лаванди, бузку і левкою не пахне цими рослинами, а має інший аромат. Допускається невелике помутніння в деяких видах гідролатів і випадання невеликого осаду. Кожен гідролат має свою кислотно-лужное середовище Ph 3-8, від чого багато в чому і залежить його дія на шкіру. До складу гідролатів іноді входять консерванти, проте в силу ніжності складу їх не консервують спиртом або синтетичними важкими консервантами. Зазвичай це харчові консерванти - сорбат калію або лимонна кислота.  

 

Гідролат мають наступні властивості:  

  • Очищаючі, бактерицидні 
  • Освітлюючі, антипігментацінні
  • розгладжують зморшки 
  • Зволожуючі, омолоджуючі 
  • звужують пори 
  • Знижують жирність шкіри 
  • Заспокійлива, що знімають свербіж 

 

Насправді все залежить від конкретно обраного гідролата і властивостей рослини з якого він зроблений.  

 

У яких засобах можна застосовувати гідролат?  

Гідролат застосовують у багатьох косметичних засобах, давайте розберемося докладніше в яких саме і як.  

  1. Для розведення масок. 
  2. Гідролатами добре розводити альгінатні маски, маски з Убтану і глини, додавати гідролат в різні типи скрабів. В якості тоніка можна використовувати навіть чистий гідролат для поліпшення дії. Складіть рецепт, введіть кислоти, зволожувачі або інші компоненти, які підходять вашій шкірі. 
  3. В якості водної фази в кремах гідролати використовуються дуже часто завдяки тим властивостям, які вони вносять в крем. Вони часто краще, ніж просто дистильована вода. 
  4. Додавайте гідролати в шампуні і гелі для душу з основи, вони додадуть вашим продуктам корисні властивості і знімуть можливу сухість. 
  5. Гідролат можна використовувати в якості термальної води, спрея знімає свербіж і роздратованість шкіри після засмаги. 
  6. Для волосся гідролати корисні не тільки в якості компонента для шампунів, а й в якості спрею і ополіскувача. 
  7. Додайте трохи гідролата в зволожувач повітря щоб ароматизувати приміщення. 

 

Можливо ви знайшли ще якесь застосування гідролатам - розкажіть нам про це в коментарях.

 

У кожного гідролата є свої унікальні характеристики, які він отримав від рослини-донора. Щоб підібрати потрібний гідролат для вашої шкіри, прочитайте відразу все про рослину, виміряйте Ph самого гідролата і ви зрозумієте для якого типу шкіри підійде певний гідролат і якими властивостями він може володіти.

 

Вибрати гідролати ви можете в нашому магазині в категорії Гідролати.

 


 

 

 


Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Рекомендовані товари